ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εθνική απεργία που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα με την συμμετοχή 37 Εργατικών Κέντρων  και 22  Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η απεργία πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ οι οικογένειες τους περιμένουν ακόμη την δικαίωση και την τιμωρία των ενόχων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της απεργίας για  συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και  της παιδείας, μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ψηλού κόστους ζωής, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο,  εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες  της καπιταλιστικής κρίσης, τις κοινωνικές ανισότητες και την φτωχοποίηση, τις επιθέσεις ενάντια στα συνδικαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες η εργατική τάξη έχει αφυπνιστεί και με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της στέλνει ηχηρά μηνύματα.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

28/2/2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ