Ο Υπ. Εργασίας επισκέφθηκε την κατασκήνωση της ΠΕΟ

Την παιδική κατασκήνωση της ΠΕΟ επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά από πρόσκληση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι από το Υπουργείο Εργασίας, τις εργοδοτικές οργανώσεις και άλλους φορείς ξεναγήθηκαν από την Γ.Γ. της ΠΕΟ και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Ομοσπονδίας στα Αναπαυτήρια όπου είχαν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις δραστηριότητες των παιδιών στη διάρκεια της παραμονής τους στην κατασκήνωση.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός Εργασίας και ο Γενικός Υπεύθυνος της Παιδικής Κατασκήνωσης της ΠΕΟ Σταύρος Αγαθού. Σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης έκανε η εκπαιδευτικός, υπεύθυνη για το πρόγραμμα της κατασκήνωσης Δώρα Παναγή.

Όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Σ. Αγαθού, η κατασκήνωση της ΠΕΟ βασίζεται στην αποδοχή και στη συνεργασία, κάτι που μπόρεσαν να διαπιστώσουν και οι προσκεκλημένοι μέσα από την περιήγησή τους στους χώρους των Αναπαυτηρίων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε την ΠΕΟ για την πρόσκληση και συνεχάρη την Ομοσπονδία για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα Αναπαυτήρια. «Ο κύριος λόγος, είπε, που επισκεπτόμαστε την κατασκήνωση είναι γιατί ξέρουμε ότι θα περάσουμε καλά. Θα δούμε χαμογελαστά παιδιά που ξέρουμε ότι περνούν καλά, θα περιηγηθούμε σε έναν όμορφο χώρο, θα παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες των κατασκηνωτών και θα έχουμε στη διάθεσή μας λίγο χρόνο να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας χαλαρά». Αναφέρθηκε στη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας ώστε να μπορούν οι διάφοροι συνομιλητές να καταλήγουν σε κοινώς αποδεκτές συμφωνίες.

Από την πλευρά της η Γ.Γ. της ΠΕΟ στον δικό της σύντομο χαιρετισμό εξέφρασε την υπερηφάνεια της Ομοσπονδίας για την δουλειά που γίνεται στην κατασκήνωση και την ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά να περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους και να φεύγουν από αυτήν πιο πλούσια σε εμπειρίες και εφόδια. «Είναι σημαντικό μέσα από την εμπειρία σας ως κατασκηνωτές, είπε αναφερόμενη στα παιδιά, να κτίσετε φιλίες που θα τις κουβαλάτε σε όλη σας τη ζωή».

Η Σ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε και στη φιλοξενία φέτος παιδιών από το ειδικό σχολείο Λευκωσίας στην κατασκήνωση, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική αφού και τα παιδιά του ειδικού σχολείου μπόρεσαν να συνδεθούν με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές αλλά και οι υπόλοιποι κατασκηνωτές μπόρεσαν να βιώσουν την έννοια της αποδοχής στην πράξη. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στην κατασκήνωση της ΠΕΟ, τις έννοιες που ακούμε ως θεωρία να τις κάνουμε πράξη, την αποδοχή, την συλλογικότητα, την αγάπη για τον τόπο μας, την ανάγκη να ζήσουμε σε ένα τόπο με ειρήνη που δεν θα υπάρχουν σύνορα και οι άνθρωποι δεν θα ξεχωρίζουν από το χρώμα, την καταγωγή και τη θρησκεία τους»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ―

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ

Συνήλθε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΞΚΑ –ΠΕΟ για να μελετήσει την μεσολαβητική πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Το Δ.Σ. σημειώνει ότι κατά τις...

Κοινή διακήρυξη για 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη

Κοινή διακήρυξη για 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καθιέρωσε την 1η Σεπτεμβρίου, μέρα έναρξης της  επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939 ως Παγκόσμια ...

Τιμούμε την Παγκόσμια μέρα δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη.

🚩Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μμ, έξω από το σπίτι της συνεργασίας (Λήδρα Παλας). Στην μνήμη της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939 και των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού,...