Η ΕΚΥΣΥ δίνει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση για επίλυση των προβλημάτων τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου

Η ΕΚΥΣΥ  δίνει  πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση για επίλυση των προβλημάτων τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου

Πίστωση χρόνου δίνει η ΕΚΥΣΥ στην κυβέρνηση μέχρι την 1η Οκτωβρίου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και για τα οποία η Οργάνωση υπέβαλε τα αιτήματά της σε συναντήσεις που είχε με τέσσερις αρμόδιους Υπουργούς. Συγκεκριμένα, η ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα τρίτης ηλικίας, Επαρχιακά Συνέδρια σε όλες τις πόλεις για εκτίμηση της πορείας που έχει γίνει για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένων και κινητοποιήσεων των συνταξιούχων στην προσπάθειά τους να ασκήσουν περαιτέρω  πιέσεις στην κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ η ΕΚΥΣΥ έχει ήδη πραγματοποιήσει περιφερειακές συσκέψεις στην Πάφο, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στον Πύργο Τηλλυρίας και στη Λάρνακα, οι οποίες ασχολήθηκαν με τα σοβαρά προβλήματα των ηλικιωμένων. Σε όλες τις συσκέψεις οι συνταξιούχοι κατέκριναν την άρνηση της νέας κυβέρνησης να ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, και να επιλύσει τα χρόνια προβλήματά τους.

Η περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιούχων της Λάρνακας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στα Περβόλια και αφορούσε στελέχη της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου. Της συνεδρίας προήδρευσε η Άντρη Αντωνίου, Τοπική Γραμματέας της Ε.ΚΥ.ΣΥ Περβολιών και κύριος ομιλητής ήταν ο ΓΓ της Ε.ΚΥ.ΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος   ενημέρωσε τα στελέχη της Οργάνωσης για τα διαβήματα που έγιναν για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων .  Ανασκόπηση της μέχρι σήμερα οργανωτικής  δράσης της Οργάνωσης έγινε από το Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου Γιώργο Σωτηρίου

.

Όπως κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι, δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές απόγνωσης των ηλικιωμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης εξαιτίας της ακρίβειας. Επίσης κατέκριναν την κοροϊδία που υφίστανται για δήθεν αύξηση των χαμηλών συντάξεων και απαίτησαν κατάργηση του τιμωρητικού πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Η σύσκεψή  τελείωσε με συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας  ενάντια στην ακρίβεια. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις Περβολιών, Κιτίου, Συνοικισμού Κιτίου, Δρομολαξιάς, Αθηένου ,Ορόκλινης και Συνοικισμού Ορόκλινης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ