Η ΠΕΟ ΣΤΟ 12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ NAKLIYAT-IS

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη το 12ο Συνέδριο της Τουρκικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Nakliyat-is το οποίο εκτίμησε τη δράση της κατά την προηγούμενη περίοδο και έθεσε νέους στόχους.

Εκ μέρους της ΠΕΟ στο Συνέδριο συμμετείχε η Γεωργία Βασιλείου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μετέφερε την αλληλεγγύη της ΠΕΟ στους αγώνες των Τούρκων εργαζομένων για δημοκρατία, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούνται για την ειρήνη. Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ε.Ε. και σε ολόκληρο τον κόσμο οδήγησαν στην φτωχοποίηση των λαών και προωθούν την απορρύθμιση της εργασίας, ταυτόχρονα νομοθετούν για την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ενημέρωσε το Συνέδριο για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η ΠΕΟ για προστασία των εργαζομένων και αντιμετώπιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κυπριακό πρόβλημα τονίζοντας τις στενές και ιδιαίτερες σχέσεις της ΠΕΟ με τα Τουρκοκυπριακά προοδευτικά συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και τις κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις για επανένωση της Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της μετέφερε την δέσμευση της ΠΕΟ για ενδυνάμωση της κοινής δράσης των εργαζομένων ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για την επικράτηση της ειρήνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ