ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Η ΠΕΟ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στο οποίο αναφέρεται σε συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών για ίσο ποσοστό εισφοράς στο ΓΕΣΥ είναι υποχρεωμένη να διευκρινήσει ότι ουδέποτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και την ύφεση και άρχισε η ανάκαμψη, εθελοντές από τις Οργανώσεις μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας ετοίμαζαν 270 πακέτα αλληλεγγύης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που δόθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου σε οικογένειες συνανθρώπων μας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρυσι πριν από τα Χριστούγεννα δόθηκαν 200 πακέτα αλληλεγγύης ενώ φέτος ο αριθμός δυστυχώς αυξήθηκε αισθητά.

Είναι να διερωτάται κανείς πού είναι η ανάπτυξη που διακηρύσσει και για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Η ΠΕΟ επανειλημμένα τόνισε και τονίζει πως δεν πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι.

Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας και εκπρόσωποι άλλων Οργανώσεων του Λαϊκού Κινήματος  καθώς και ο Πρόεδρος του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας, Δρ. Μάκης Συμεού επισκέφθηκαν το Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία. ΑΚΕΛ και ΠΕΟ παρέδωσαν συμβολική εισφορά για κάλυψη των αναγκών του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ συνεχάρηκε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το σημαντικό έργο που επιτελεί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδιαίτερα «αυτές τις μέρες που θα πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να έχει τα απαραίτητα και να γνοιάζεται ώστε όλοι να έχουν τα απαραίτητα», είπε. Ταυτόχρονα, τόνισε πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει τα άτομα που έχουν ανάγκη. «Τόσο οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και οι πολιτικές της Ε.Ε. δεν έχουν στόχο να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Απόδειξη είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει διευρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το κοινωνικό χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων. Η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση του χάσματος, Συγκεκριμένα, το 10% του πληθυσμού ζει καλά και έχει αυξήσει τα εισοδήματά του και το υπόλοιπο 90% έχει δει τα εισοδήματά του να μειώνονται. Δεν μας διαφεύγει ότι το 28% των συμπατριωτών μας ζουν στο όριο το φτώχειας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αλλάξει την κοινωνική της πολιτική και να ανακατανέμει τον εθνικό πλούτο με τρόπο ώστε να στηρίζονται εκείνοι οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Ταυτόχρονα πρέπει να συνεισφέρουν στο κράτος όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα. Ακόμη και στα ζητήματα των φορολογιών εκείνοι που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους είναι ο φτωχός κόσμος ενώ εκείνοι που δεν πληρώνουν είναι οι πλούσιοι. Πρέπει η κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες να εισπράξει τους φόρους από τους μεγαλοοφειλέτες», είπε ο Α. Κυπριανού.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΠΕΟ τόνισε πως αυτή η μορφή δράσης του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη δεν υποκαθιστά τους αγώνες της ΠΕΟ για να επιτευχθεί μια δικαιότερη κοινωνική πολιτική από πλευράς του κράτους. «Συμβάλλουμε και με αυτό τον τρόπο ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι καλύτερα τις γιορτές», ανέφερε και επεσήμανε πως όλη η δουλειά είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές.
Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας, Δρ. Μάκης Συμεού ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους κοινωνικά ευαίσθητους Οργανισμούς και εταιρείες που συνέβαλαν για την ετοιμασία των πακέτων που δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν τα απαραίτητα για να περάσουν τις γιορτές όπως είναι το φαγητό. «Το Λαϊκό Δίκτυο δραστηριοποιείται ολόχρονα αλλά ειδικά τις γιορτινές μέρες αισθανόμαστε την ανάγκη να προσφέρουμε», είπε. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ΠΕΟ για την στήριξη που προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ