24ωρη απεργία εργαζομένων στα Ηλεκτρολογικά-Μηχανολογικά έργα

►24ωρη απεργία εργαζομένων στα Ηλεκτρολογικά-Μηχανολογικά έργα

►Οι εργαζόμενοι στους εργολήπτες Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών Έργων μέλη των Συντεχνιών Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Μηχανοτεχνιτών ΠΕΟ και της αντίστοιχης της ΣΕΚ, εξήγγειλαν για τις 18 Απριλίου 24ωρη απεργία διεκδικώντας επαναφορά και επικαιροποίηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

«Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τη σημασία που θα έχει η επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι, κάτω από την καθοδήγηση των Συντεχνιών τους, θα εντείνουν την προσπάθεια και τον αγώνα αν χρειαστεί για να πετύχουν τον στόχο αυτό», δήλωσε στο «Ε.Β.» ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων, Μηχανοτεχνιτών της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου καλώντας την εργοδοτική πλευρά να αποδεχτεί, επιτέλους, τα αυτονόητα.

Οι Συντεχνίες ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου (ΣΕΜΗΕΚ) καθώς και όλους τους εργολήπτες Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων που δεν ανήκουν στον σύνδεσμο σχετικά με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων να προχωρήσουν στη λήψη απεργιακών μέτρων, μετά την κήρυξη σε αδιέξοδο της διαδικασίας για ανανέωση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων στις 5 Απριλίου 2024. Τα μέτρα, αναφέρουν οι Συντεχνίες, θα είναι καθολικά και θα αφορούν όλους τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους πιο πάνω τομείς.

Τέλος, επαναλαμβάνουν για ακόμη μια φορά ότι στόχος της εργατικής πλευράς είναι να επικρατήσει το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης η οποία θα τυγχάνει σεβασμού από όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ