24ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ  των Εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του ΥΠΑΝ μελών της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και διαμαρτυρία την ίδια ημέρα στις 11:00πμ έξω από το ΥΠΑΝ

Ομόφωνη απόφαση για την λήψη απεργιακών μέτρων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και διαμαρτυρία την ίδια ημέρα στις 11:00πμ έξω από το ΥΠΑΝ αποφάσισαν  οι Επιτροπές των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα Υποστηρικτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που είναι μέλη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Σε συνεδρία των επίτροπων η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας συζητήθηκε το θέμα της μελλοντικής απασχόλησης των ήδη απασχολούμενων για πολλά έτη στα Υποστηρικτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΑΝ. Η Υπουργός απόφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα  συνέχισης της απασχόλησης των ήδη υπηρετούντων στα Προγράμματα και όπως ανάφερε δεν αποδέχεται κανένα διάλογο με χρονοδιάγραμμα. 

Η όλη στάση της Υπουργού οδηγεί σε ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρχει δυνατότητα δυναμικών αντιδράσεων υπεράσπισης των θέσεων εργασίας.  

Ως εκ τούτου η Υπουργός δε άφησε άλλη επιλογή για προστασία των θέσεων εργασίας  των εργαζομένων οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέστησαν εργασιακή εκμετάλλευση με την αγορά υπηρεσιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βιώσαν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Από την ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ