ΜΟΝΟΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/9/2020

Οι εργαζόμενοι στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέλη των συντεχνιών, ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020  παγκύπρια μονόωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

 

Οι λόγοι που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην αντίδραση αυτή είναι η στασιμότητα που παρατηρείται στην προώθηση της μεταρρύθμισης, η συνεχιζόμενη αποψίλωση των υπηρεσιών με την μη αναπλήρωση των κενών θέσεων και η παρατηρούμενη οικονομική επιδείνωση των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανησυχούν έντονα και θέλουν να συμβάλουν ενεργά ώστε να αλλάξει αυτή  η κατάσταση και να θωρακιστεί η σωστή λειτουργία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να επιτελεί αποτελεσματικά τον σοβαρό ρόλο που έχει να διαδραματίσει στη κοινωνία.

Επειδή στους στόχους της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μονόωρης στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι στις Α.Τ.Α δεν θα εξυπηρετούν τους πολίτες, από τους οποίους ζητούμε κατανόηση, εντούτοις στο κάθε οργανισμό θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για αντιμετώπιση  έκτακτων περιστατικών που θα προκύψουν.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε τέσσερις εκδηλώσεις που θα γίνουν στους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακα και Πάφο.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στον εξωτερικό χώρο που περιβάλλει τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λευκωσίας θα παραστεί η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εκ των Συντεχνιών

ΟΗΟ – ΣΕΚ

ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

ΔΕΕΚΔΟΚΩ – ΔΕΟΚ

23/9/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ