26Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΥΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι διεκδικούμε το μέλλον» και με πυξίδα την προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 26ο Επαρχιακό Συνέδριο της ΠΑΣΥΕΚ Λάρνακας στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια, στις 26 Ιουνίου 2012. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 60 Σύνεδροι από το Ωρομίσθιο προσωπικό και τις Κλαδικές των Σχολικών Εφορειών.

 

26Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΥΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Ενωμένοι διεκδικούμε το μέλλον

 

Κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι διεκδικούμε το μέλλον» και με πυξίδα την προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 26ο Επαρχιακό Συνέδριο της ΠΑΣΥΕΚ Λάρνακας στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια, στις 26 Ιουνίου 2012. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 60 Σύνεδροι από το Ωρομίσθιο προσωπικό και τις Κλαδικές των Σχολικών Εφορειών.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Μιχάλης Αρχοντίδης, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της Συντεχνίας Άδωνης Παπαχριστοφόρου, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λάρνακας Μάριος Πρατζιώτης, οι Γραμματείς των Τμημάτων της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ καθώς και όλοι οι Επαρχιακοί Γραμματείς του Τ.Σ. ΠΕΟ Λάρνακας.

 

Στην εισηγητική του ομιλία o Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας Κώστας Κωμίτης ανάλυσε τις δύσκολες συνθήκες, οικονομικές και πολιτικές, τις οποίες διέρχεται η Κύπρος και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Τμήματος της Λάρνακας.  Όπως επεσήμανε, μετά την παράδοση των αεροδρομίων από την Πολιτική Αεροπορία στον στρατηγικό επενδυτή, η Συντεχνία έχασε 400 μέλη, παρόλα αυτά με την καλή και συστηματική δουλειά των στελεχών, τόσο των εμμίσθων όσο και της παραγωγής, δύο χρόνια μετά η Συντεχνία κατάφερε να έχει σήμερα σχεδόν την ίδια αριθμητική δύναμη.

 

Ζήτησε από τους Σύνεδρους να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Συντεχνίας και να εργάζονται για την περαιτέρω ενδυνάμωσή της για να είναι σε θέση να προασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, μέσα στις ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες που έρχονται τα επόμενα χρόνια.

 

Από την πλευρά του ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας του Τμήματος Δημήτρης Παναγή κατέθεσε ομιλία σχετικά με τα οργανωτικά αποτελέσματα και ανάφερε ότι η Συντεχνία κατάφερε να βραβευτεί για τα καλά οργανωτικά αποτελέσματα της τις χρονιές 2008 και 2009. Με τα αποτελέσματα της έχει συμβάλει στο να βραβευτεί η ΠΑΣΥΕΚ από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ το 2010 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην άμιλλα μεταξύ των Συντεχνιών. Στη συνέχεια, κάλεσε με τη σειρά του όλα τα στελέχη να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο, για να ανεβάσουν όλοι μαζί την ΠΑΣΥΕΚ ακόμα πιο ψηλά.

 

«Σήμερα στο Τμήμα της Λάρνακας έχουμε οργανωμένο στις τάξεις της Συντεχνίας μας πέραν του 50% του προσωπικού στις σχολικές εφορείες και σχεδόν το 50% στο ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, μόνιμους και εποχιακούς», είπε.

 

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Μιχάλης Αρχοντίδης χαιρετίζοντας το Συνέδριο μετέφερε τα συγχαρητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας στο Τμήμα Λάρνακας για τα καλά αποτελέσματα του. Συνεχίζοντας, ανέλυσε τις οικονομικές συνθήκες, καθώς και τις προσπάθειες της Συντεχνίας για υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης και τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για τα επιδόματα στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό.

 

Κάλεσε τους σύνεδρους να συνεχίσουν και να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την καλή παράδοση που έχει το Τμήμα της Λάρνακας. Τόνισε ότι η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τη Συντεχνία είναι η καλύτερη ασπίδα για τις κατακτήσεις τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Σύνεδροι οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου εκφράζοντας επίσης τους προβληματισμούς τους σχετικά με την οικονομική κρίση, δίνοντας όλοι την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στην Συντεχνία για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

Τέλος, το Συνέδριο εξέλεξε τους πιο κάτω στη νέα Επαρχιακή Επιτροπή:

 

Κώστας Κωμίτης, Τασούλα Παναγή, Αντώνης Αντωνίου, Χρυσόστομος Μωϋσέως, Ευγένιος Ευγενίου, Χαρίκλεια Μαυρίδου, Γεώργιος Γρηγορίου, Παναγιώτης Κασάπης, Σωτήρης Βαρνάβα, Κώστας Χριστοδούλου, Μάρκος Μάρκου, Φλώρα Παναγή, Άντρη Αντωνίου, Δέσπω Κκεσέ, Χριστάκης Μιχαήλ, Παντελής Καράντωνας, Δημήτρης Μαυρής, Μαρία Χριστοφή, Χριστάκης Λάμπρου, Φρόσω Μαλακτού, Σωτήρης Χριστοδούλου. 

Επιλαχόντες:  Δέσποινα Στυλιανού, Ηρούλα Μιχαήλ, Χριστάκης Κοζάκος.

 

Επανεκλέγηκε ο Κ. Κωμίτης Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΥΕΚ Λάρνακας

 

Η νέα Επαρχιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας συνήλθε στη πρώτη της συνεδρία τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 για καταρτισμό σε σώμα. Στην συνεδρία επανεκλέγηκε ο Κώστας Κωμίτης στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα, ο Χρυσόστομος Μωϋσέως στην θέση του Επαρχιακού Ταμία και ο Μάρκος Μάρκου στην θέση του Επαρχιακού Εισπράκτορα.

 

Της συνεδρίας προήδρευσε ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΕΚ, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής για την εκλογή τους και τους κάλεσε να εργαστούν με ενθουσιασμό και ζήλο, για να καταστήσουν το τμήμα της Λάρνακας ακόμα πιο δυνατό.

 

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Κώστας Κωμίτης ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη και τη τιμή που του έχουν κάνει με την επανεκλογή του, στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα και διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συλλογικά για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Όλα τα μέλη της Επιτροπής έδωσαν την υπόσχεση ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες για το καλό των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ