ΠΑΚΕΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ 300 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία δόθηκαν τα πακέτα αλληλεγγύης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρηκε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στηρίζει κάθε χρόνο ανθρώπους που έχουν ανάγκη έτσι ώστε αυτές τις μέρες να μπορέσουν να περάσουν τις μέρες των γιορτών ανθρώπινα και να μην στερηθούν το γιορτινό τραπέζι, όπως ανέφερε. Σημείωσε ωστόσο είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σε καμιά περίπτωση η πρωτοβουλία των εθελοντών δεν θα πρέπει να υπερκαλύπτει την υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική τέτοια που να εξασφαλίζει ότι κανένας άνθρωπος δεν θα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που επιχειρείται να προβληθεί από πολλούς, η πραγματικότητα στην Κυπριακή κοινωνία λέει ότι πάνω από το ¼ του πληθυσμού ζει στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτό πρέπει να κτυπήσει ένα καμπανάκι για τις πολιτικές που ακολουθούνται από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε.

Συνεχάρηκε τις Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος και ιδιαίτερα την ΠΕΟ για την προσφορά τους στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και τους εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για να εξασφαλίσουν προϊόντα και να φτιάξουν πλούσια πακέτα για κάθε οικογένεια.

Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε επίσης ότι ένα σημαντικό μέρος των εξόδων που απαιτήθηκαν για τις ανάγκες των φετινών πακέτων έχει καλυφθεί από μέρος των εσόδων που εισπράχθηκαν από την κηδεία του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, συνεχάρηκε τους εθελοντές και ανέφερε πως η Ομοσπονδία είναι ένας βασικός συντελεστής του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Δίκτυο θα κάνει το καθήκον του για ακόμη μια χρονιά συμβάλλοντας ώστε κανένα τραπέζι να μην μείνει άδειο τις γιορτές.

«Σκεφτόμαστε όμως πως είναι κρίμα να χρειάζεται ακόμη η φιλανθρωπία. Στην εποχή μας, όπου ο πλούτος που παράγεται θα μπορούσε να ταΐσει την ανθρωπότητα ολόκληρη πολλές φορές, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φτωχοί. Παρόλα αυτά, βλέπουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Εμείς θα συνεχίσουμε τους κοινωνικούς και Συνδικαλιστικούς μας αγώνες για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι στους αδύναμους», είπε.

{gallery}/photos/2019/diktio{/gallery}

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ