ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 63-65 ΧΡΟΝΩΝ

Χωρίς απάντηση παραμένει η επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας από τις 6 Μαΐου με την οποία η Οργάνωση ενημερώνει ότι έχει δεκτεί έντονες διαμαρτυρίες από εργαζόμενους που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και  οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά καταβάλλοντας όλες τους τις υποχρεώσεις   στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί και τη μείωση(πέναλτι) 12% στις συντάξεις τους.

Όπως καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ στην επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας, τα άτομα αυτά δεν καλύπτονται από τα προγράμματα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (ειδικό επίδομα ασθενείας  και ανεργιακό  επίδομα).

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την Υπουργό να ενεργήσει ώστε να βελτιωθούν τα προγράμματα στήριξης των εργαζομένων αυτών καθώς και να έχουν αναδρομική ισχύ.

Η Οργάνωση ελπίζει ότι σύντομα η Υπουργός Εργασίας θα ανταποκριθεί στο αίτημά των εργαζόμενων χαμηλοσυνταξιούχων και θα αρθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος τους.

 

 

28/5/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ