ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ ΠΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Έχουμε ενημερωθεί από τα μέλη μας ότι ύστερα από καθοδήγηση του ΠΑΣΥΞΕ έχουν δοθεί στους εργαζόμενους επιστολές με τις οποίες προειδοποιούνται ότι είναι υπόχρεοι να πηγαίνουν εργασία όποτε κληθούν από τον εργοδότη τους, για όσες μέρες ή ώρες κρίνει ο εργοδότης τους.

Μάλιστα προειδοποιούνται ότι εάν αρνηθούν θα αφαιρεθούν από τα σχέδια στήριξης του κράτους ή και θα απολύονται.

Θέλουμε να τονίσουμε και να προειδοποιήσουμε ότι οι αυθαιρεσίες δεν γίνονται αποδεκτές, τα ωράρια και οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων είναι ρυθμισμένα από τον νόμο και την Συλλογική Σύμβαση και δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα το δικαίωμα να ενεργεί μονομερώς και με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο όπως ο ΠΑΣΥΞΕ καθοδηγεί τα μέλη του.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τις επιστολές που δόθηκαν και τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων που έδωσαν τέτοιες επιστολές να τις αποσύρουν.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να βάλει σε τάξη αυτούς τους ξενοδόχους, διαφορετικά θα καλέσουμε τους εργαζόμενους σε μαζική αντίδραση.

Φτάνει η άδικη μεταχείριση που τυγχάνουν εξαιτίας κυρίως των εργοδοτών τους και η μίζερη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί.

Από την ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

10/07/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ