ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευαστικές εταιρείες «Armonia Estates» και «Paphilia Properties» στην Πάφο κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας, την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της εργοδοτικής πλευράς, η οποία δεν τήρησε τις πρόνοιες της συμφωνίας που έγινε ενώπιον της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 26 Ιουνίου 2019 και προνοούσε την επαναφορά μισθών στις 17 Ιουλίου 2020.

 

Η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, το οποίο κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόσουν τις πρόνοιες της συμφωνίας και να προχωρήσουν στην επαναφορά από τις αποκοπές των μισθών. Την ίδια στιγμή κάλεσε τους εργαζόμενους να άρουν τα απεργιακά μέτρα.

Οι Συνελεύσεις των εργαζόμενων αποδέχτηκαν την εισήγηση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και τώρα αναμένουν, από την εργοδοτική πλευρά να σεβαστεί και αυτή την εισήγηση του Τμήματος και να προβεί στην επαναφορά των μισθών, που είναι και η υποχρέωση τους με βάση την σχετική συμφωνία.

Σε δηλώσεις του στο «Ε.Β.» το Οργανωτικό στέλεχος της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Πάφου, Ανδρέας Αντωνίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην στάση εργασίας. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι το πνεύμα ενότητας που επέδειξαν οι εργαζόμενοι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση του ζητήματος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι εργαζόμενοι σεβάστηκαν την εισήγηση του αρμόδιου Τμήματος του Υπουργείου Εργασίας και τώρα περιμένουν από την εργοδοτική πλευρά να δείξει τον ανάλογο σεβασμό, διαφορετικά οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν ξανά δυναμικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ