ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Ακόμη ένα Συνέδριο με αγωνιστικό παλμό πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ στις 26 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ στη Λευκωσία και σε αυτό ομιλητές ήταν ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την προβολή 10λεπτου φιλμ για τους αγώνες της Οργάνωσης την πενταετία 2013-2018 και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Του Συνεδρίου προήδρευσε ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου ενώ οι εργασίες του διανθίστηκαν με ποίημα του Μιχάλη Φραγκίσκου. Διαβάστηκε επίσης μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Quim Boix.
Μετά το τέλος των ομιλιών, το Συνέδριο ενέκρινε Υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής.

Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και Αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, Πάμπης Κυρίτσης χαιρέτισε το Συνέδριο ως μια δραστήρια και ουσιαστική συμμετοχή της ΕΚΥΣΥ στην παγκόσμια κινητοποίηση των συνταξιούχων με την ευκαιρία της 1ης του Οκτώβρη που καθιερώθηκε ως παγκόσμια μέρα δράσης για τα δικαίωματα των ηλικιωμένων.

«Το Κίνημα μας είναι περήφανο γιατί έχει στις τάξεις του την ΕΚΥΣΥ, η οποία έχει αποδείξει με την δράση της, ότι είναι ο γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των συνταξιούχων. Μια καταξιωμένη κοινωνική Οργάνωση η οποία δικαιούται τον σεβασμό όχι μόνο από εκείνους που εκπροσωπεί και για τους οποίους αγωνίζεται, αλλά και από το κράτος και την πολιτεία γενικότερα». ανέφερε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ.

Επανέλαβε παράλληλα την διαβεβαίωση ότι η ΠΕΟ θα είναι δίπλα από την ΕΚΥΣΥ και θα την στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής για τους συνταξιούχους. «Ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ξέρουμε πώς αυτοί που μας κυβερνούν ιεραρχούν τις πολιτικές και τις κοινωνικές τους προτεραιότητες. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις», τόνισε ο Π. Κυρίτσης.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης ευχαρίστησε τους συνταξιούχους και τους συνεχάρηκε γιατί συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και για αξιοπρέπεια. Στη συνέχεια έκανε ανασκόπηση της δράσης της ΕΚΥΣΥ και καθόρισε τους επόμενους στόχους της Οργάνωσης ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο και η ποιότητα ζωής των συνταξιούχων για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση. Ο Κ. Σκαρπάρης διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΥΣΥ θα συνεχίσει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν τον Μάρτη του 2013 πριν από τις αυθαίρετες αποφάσεις της κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη .

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανέφερε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ υποφέρουν και δεν αντέχουν άλλο να ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες και κάλεσε τη κυβέρνηση να συμβάλει στην προσπάθεια της Οργάνωσης για επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν την κρίση.

{gallery}/photos/2019/ekysy/agonistiko_sinedrio{/gallery}

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ