ΑΓΩΝΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

“Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που έχει υποφέρει από τα γεω-στρατηγικά παιχνίδια του ιμπεριαλισμού. Ξένες δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν τις διακοινοτικές διαφορές και καλλιέργησαν τον εθνικισμό και τον φανατισμό με αποτέλεσμα από το 1974 η χώρα μας να παραμένει διχοτομημένη.

Μαζί με τα Τουρκοκυπριακά προοδευτικά συνδικάτα που από κοινού συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αναπτύσσουμε κοινές δράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις όπως είναι ο κοινός γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς και υπερασπιζόμαστε με συνέπεια την ιδέα της ειρηνικής συμβίωσης σε μια επανενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο. Αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα απαλλάσσει την χώρα μας από την ξένη στρατιωτική παρουσία και θα προωθεί την ειρήνη και την συνεννόηση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Για μας η επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η οριστική διχοτόμηση…”

Από την ομιλία του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΕΟ Χρίστου Τομπάζου στη Διεθνής Συνάντηση στα πλαίσια του 16oυ Συνέδριου της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας DISK που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη (13-14 Φεβρουαρίου 2020)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ