ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ακόμη ένα τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συγκλόνισε χθες την Κύπρο.

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ακόμη ένα τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συγκλόνισε χθες την Κύπρο.

Ακόμη μία εργαζόμενη δεν επέστρεψε στην οικογένεια της από την εργασία της. Η ΠΕΟ εκφράζει τα ειλικρινή τις συλλυπητήρια την οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης εργαζόμενής.   

Τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν καταντήσει μάστιγα. Η αύξηση είναι σχεδόν σε όλους τους κλάδους, αλλά στον κλάδο των ξενοδοχείων και χώρων  εστίασης είναι τεράστια. Από το 2013 μέχρι το τέλος του 2017 η αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων ήταν κατά 74%  και ο δείκτης συχνότητας αυξήθηκε κατά 41%.

Αυτό μας δείχνει ότι οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση ,μείωσαν την λήψη μέτρων προστασίας των εργοδοτουμένων τους.

Η ΠΕΟ για ακόμη μια φορά καλεί τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν από την νομοθεσία και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους . Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα μετά την εργασία τους να επιστρέφουν στις οικογένειες τους υγιής, με ασφάλεια και αρτιμελής .

Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα ώστε να μπορεί να εκτελεί τον εποπτικό του ρόλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Επίσης το Υπουργείο Εργασίας οφείλει ως το αρμόδιο υπουργείο, επιφορτισμένο με το καθήκον της εφαρμογής της νομοθεσίας, πρέπει με αποφασιστικότητα να πατάξει την παρανομία και την ανευθυνότητα μερίδας εργοδοτών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή και αρτιμέλεια των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ