ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙς ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τις επικείμενες νέες αυξήσεις στα τέλη των τραπεζών.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα τραπεζικά ιδρύματα, και με σκοπό την διασφάλιση της κερδοφορίας τους, επιβάρυναν τους εργαζόμενους καταναλωτές με τα υψηλά επιτόκια. To αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης κούρσας των τραπεζών για κέρδη κλήθηκαν τότε να πληρώσουν οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι.

Σήμερα, και πάλι με στόχο την κερδοφορίας τους, ανακοινώνουν την επιβολή προκλητικά ψηλών χρεώσεων , τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι απλοί καταναλωτές.

Είναι όμως προκλητικό για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές το γεγονός ότι οι θεσμοί και οι φορείς ( Κεντρική Τράπεζα, Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, Υπουργείο Οικονομικών) παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν στο τι συμβαίνει. Αυτός είναι ο ρόλος και η λειτουργία τους, του σφραγιδοφύλακα απλώς;

Επιβάλλεται άμεσα να μπει φραγμός στην ασυδοσία των τραπεζών που συνεχίζουν ανέγγιχτα τις απαράδεκτες πολιτικές τους.

Ζητούμε από τους θεσμικούς φορείς να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχουν το νομοθετικό πλαίσιο και το Διάταγμα που εκδόθηκε από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, για την προστασία των καταναλωτών που γίνονται έρμαιο στο ολιγοπώλιο των τραπεζών.

Αν το διάταγμα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από τα τραπεζικά ιδρύματα για την επιβολή υψηλότερων χρεώσεων σε βάρος των καταναλωτών, τότε το Υπουργείο Οικονομικών έχει την ευθύνη για την αναθεώρηση των σχετικών προνοιών του Διατάγματος με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και όχι των τραπεζών.

28 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ