ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ – ΑΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η ΠΕΟ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την  αντίδραση  του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, σχετικά με την υποχρέωση των καταστημάτων να τηρήσουν την αργία της Πρωτομαγιάς.

Για το Συνδικαλιστικό κίνημα, το θέμα δεν είναι η τήρηση μιας αργίας, ώστε να μπούμε στη λογική του παζαρέματος για να την ανταλλάξουμε με μια άλλη μέρα.  Για μας το θέμα είναι η ιερή υποχρέωση να τιμούμε αυτή τη μέρα που  είναι η Παγκόσμια Μέρα των Εργαζομένων και που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τους κοινωνικούς αγώνες, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.

Το λιγότερο που αναμένει κάποιος από τους εργοδότες, είναι σεβασμό στην μέρα και στον τεράστιο συμβολισμό της και όχι προσπάθειες υποβάθμισης της,  στο όνομα οποιασδήποτε δικής τους επιχειρηματικής και οικονομικής προτεραιότητας.

Θεωρούμε ότι οι κύπριοι πολίτες σέβονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία την πρωτομαγιά και από την στιγμή που γνωρίζουν ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά θα διευθετήσουν με τέτοιο τρόπο τις αγορές τους,  ώστε και το Πάσχα να γιορταστεί όπως πρέπει, αλλά και η 1η του Μάη να τιμηθεί όπως της αρμόζει.

Η ΠΕΟ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να μην υποκύψει στις απαράδεκτες πιέσεις και να παραμείνει στη θέση που εκφράζει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία ευρύτερα, ότι την 1η του Μάη και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

31  Μαρτίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ