Ανακοίνωση ΠΕΟ για τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά

Το τελευταίο διάστημα  οι καταναλωτές  βρίσκονται αντιμέτωποι  με ένα κύμα  ακρίβειας  στις τιμές βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης το οποίο λόγω και της απουσίας ελέγχου παρέμβασης και προληπτικής δράσης των υπηρεσιών της κυβέρνησης αναμένεται να ενταθεί.  

Οι   καταναλωτές- εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια   έχουν ήδη  επωμιστεί   βαρύ τίμημα αφού ουσιαστικά έχουν φορτωθεί τον λογαριασμό της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα από το 2013.

Σήμερα η  θέση των εργαζομένων  δυσχεραίνεται   ακόμη περισσότερο μέσα στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία με την μείωση των εισοδημάτων  και τις σοβαρές αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, ψωμί, γάλα και άλλα βασικά αγαθά.

Η Κυβέρνηση  συνεχίζει να είναι θεατής και στην νέα κούρσα αυξήσεων των τιμών που πλήττουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Η αδυναμία    έγκαιρης έλευσης του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την αποτυχία  ανάπτυξης και εκμετάλλευσης  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές και τα νοικοκυριά  σήμερα να πληρώνουν πολύ ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα, επίσης η απόφαση  για διάλυση  της Επιτροπής  Σιτηρών που άφησε την Κύπρο χωρίς στρατηγικά αποθέματα είναι μόνο μερικοί  από τους παράγοντες που ευνοούν την ακρίβεια η οποία   μετακυλίεται στους καταναλωτές με τις  τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

Καλούμε την κυβέρνηση  να  αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει  ουσιαστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών  χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που τις παρέχει η νομοθεσία συμπεριλαμβανομένου και της επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ