ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η είδηση του θανάτου του Μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και λαϊκού αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, έχει σκορπίσει θλίψη ανάμεσα στους κύπριους εργαζόμενους. 

Οι ήχοι και οι μουσικές του, συντρόφευσαν για δεκαετίες και συντροφεύουν ακόμα τους εργαζόμενους σε όλες τες εκφάνσεις της ζωής τους.  Εκεί που βγάζουν το μεροκάματο τους, στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στα γραφεία, στα χωράφια, στην ψυχαγωγία και την διασκέδαση τους αλλά και στους αγώνες τους για τα δίκαια και τα δικαιώματα τους. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας μεγάλος Πολιτιστικός δημιουργός με οικουμενικό εκτόπισμα και διαστάσεις.  Ήταν όμως και ένας μεγάλος διανοητής και αγωνιστής  για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για ένα κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Έχει συνδέσει την ιστορία και τους αγώνες  του, με τους αγώνες του κυπριακού λαού και του κυπριακού λαϊκού κινήματος και τίμησε και στήριξε με την παρουσία του μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανεξαρτησία του κυπριακού λαού. 

Η ΠΕΟ αποτείει φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη, άνθρωπο και αγωνιστή.  Οι παρακαταθήκες του θα συνεχίσουν να εμπνέουν και η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια και  ζωντανή μέσα από την τεράστια κληρονομιά που μας αφήνει. 

2 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ