ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ-ΣΕΚ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι της Ελληνικής Τράπεζας 

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι των πρώην ΣΠΙ όπως συνεχίζουν να σας αποκαλούν και να σας θεωρούν κάποιοι ως το «κακό αγκάθι» μάλιστα!!!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Κυριολεκτικά το θράσος κάποιων συνδικαλιστών – επενδυτών  δεν έχει όρια. Από το 2018 που διαλύθηκε ο Συνεργατισμός και έχετε μεταφερθεί με τις συμφωνίες των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ  στην Ελληνική Τράπεζα, όπως προνοεί η νομοθεσία για μεταφορά προσωπικού τουλάχιστον ενός έτους με τα ίδια ωφελήματα , κάποιοι συνεχίζουν με ψέματα, λάσπη και λαϊκισμό και σήμερα. Κάτι το οποίο ξεκίνησαν από το 2014 με την τακτική να κρύβονται πίσω από άλλες συντεχνίες και να ρίχνουν απλά ευθύνες. Η τακτική αυτή δεν περνά πλέον στους εργαζόμενους και αργά ή γρήγορα όλοι αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

 Έλεγαν από την πρώτη μέρα μεταφοράς  σας στην Ελληνική Τράπεζα ότι θα αποκτήσετε όλα τα δικαιώματα των τραπεζικών υπαλλήλων ,κλίμακες μισθοδοσίας κ.α. Δυστυχώς όλα αυτά τα ξέχασαν μέχρι να εγγράψουν το προσωπικό στην δύναμή τους και να μεταφέρουν το ταμείο προνοίας υπο τον έλεγχο τους, διαχειρίζοντας το με τρόπο ξένο προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, όπου αυτός ήταν και ο εξαρχής σκοπός τους.

 Αφού τα κατάφεραν εξαφανίστηκαν και για τα καπρίτσια τους άφησαν εδώ και δυόμιση χρόνια προσωπικό πολλών ταχυτήτων στην ίδια τράπεζα, χωρίς συλλογική σύμβαση και μάλιστα η ψαλίδα των μισθών να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ανάμεσα στους ίδιους πλέον συναδέλφους της Ελληνικής κάτι για το οποίο προειδοποιήσαμε ουκ ολίγες φορές.  

Προς την σωστή κατεύθυνση βρίσκεται η μονομερής παραχώρηση προσαυξήσεων και ΑΤΑ από πλευράς τράπεζας, αλλά έπρεπε να στηριχθούν ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και οι συνάδελφοι των πρώην ΣΠΙ ώστε να σμικρύνει η ψαλίδα του χάσματος των μισθών αλλά και η εναρμόνιση όλων των ωφελημάτων για όλο το προσωπικό.

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα κατακτούνται με αγώνες και ισχυρή συνδικαλιστική κάλυψη όπως σας προειδοποιούσαμε και λέγοντας σας πάντοτε την αλήθεια!!!

Ενδυναμώστε την φωνή μας, για μια ενιαία συλλογική σύμβαση, ενιαίες κλίμακες μισθοδοσίας ,ταμεία προνοίας, ίσης αμοιβής , ίσης μεταχείρισης και ανέλιξης στον νέο οργανισμό που δημιουργήθηκε!!!

Χρόνια πολλά και Καλές γιορτές με Υγεία και Ασφάλεια.

Εκ των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ

22 Δεκεμβρίου 2020                                                                                                                   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ