ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Οι σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας για τα ζητήματα που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δεν λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα και παρέμειναν χωρίς εισόδημα από τον Νιόμβρη του 2021, ζήτημα που τέθηκε σε συνάντηση της ΠΕΟ και της ΣΕΚ με την Υπουργό Εργασίας στις 30 Δεκεμβρίου 2021, είναι αποτέλεσμα της πίεσης και της αποφασιστικότητας των εργαζομένων.

Καθόλου τυχαίο και συμπτωματικό δεν είναι το γεγονός ότι αυτή η πρωτοφανής κινητοποίηση για ανακοίνωση ¨λύσεων¨ έγινε λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης που οργανώνει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ για αύριο Τετάρτη.
Δυστυχώς όμως στην όλη διαδικασία και προφανώς για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες από τα συμφέροντα των εργαζομένων, υπήρξε ένα θεσμικό ατόπημα. Παρακάμφθηκε και παραβιάστηκε η διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Κατανοούμε ότι είναι μεγάλος ο πειρασμός να υποταχτούν τα πάντα και όλοι στις προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής παράταξης. Ας αφήσουν όμως έξω τις εργασιακές σχέσεις, τις διαδικασίες και τους θεσμούς που οικοδομήσαμε.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο την κινητοποίηση που ανακοίνωσαν αναμένοντας απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

1 Φεβρουαρίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ