ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Την Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, συνάντηση μεταξύ των Συντεχνιών ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και εκπροσώπων των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Τόσο ο κ. Νεοφύτου όσο και ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μέσω των δημοσίων δηλώσεων τους στα ΜΜΕ, ότι, «Έχουν ενημερωθεί και συζητήσει το ζήτημα που απασχολεί το προσωπικό των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Κατανοούν το πρόβλημα και είναι ως ΔΗΣΥ έτοιμοι να συμβάλουν στην επίλυσή του σ’ ένα πλαίσιο δημοσιονομικής ουδετερότητας που δεν θα επιβαρύνει δηλαδή οικονομικά το κράτος, αλλά και με ένα τρόπο σωστό και δίκαιο για το προσωπικό. Είναι θέση του ΔΗΣΥ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να βρει τη λύση του, δεν μπορεί να ρυθμιστεί, φτάνει να υπάρχει λογική και καλή θέληση. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναλάβει πρωτοβουλία.»

Οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ ζήτησαν μία εβδομάδα διορία για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το αργότερο την Τρίτη 22/06 ή την Τετάρτη 23/06, να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση για ενημέρωση των Συντεχνιών και των εκπροσώπων των προγραμμάτων.

Εντούτοις, μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι, σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουνίου, έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες από την πρώτη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ, χωρίς καμία ενημέρωση από πλευράς του κ. Νεοφύτου ως είχε υποσχεθεί. Έγιναν πολλές προσπάθειες από πλευράς των Συντεχνιών για επικοινωνία με τον ίδιο, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι δεσμεύσεις Αβέρωφ Νεοφύτου μέχρι στιγμής δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό.

Αντίθετα υπάρχουν πληροφορίες από το ΥΠΠΑΝ την Δευτέρα 05/ Ιουλίου/ 2021 θα ανακοινωθούν οι προκηρύξεις των προγραμμάτων που έληξαν την φετινή σχολική χρονιά, με το ίδιο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι, κάποια από τα ΑΒΠ έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών τους και κάποια διανύουν την 8η εβδομάδα της επ’ αόριστόν απεργίας τους, με το πρόβλημα να μετακυλίεται στην νέα σχολική χρονιά.

Οι Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ καλούν για άλλη μια φορά το κράτος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να συμπεριφερθεί σωστά και ηθικά ως εργοδότης πρότυπο και να δώσει ένα οριστικό και δίκαιο τέλος στην άδικη μεταχείριση των εργαζομένων που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα ΑΒΠ. Η ευθύνη για την επ’ αόριστο απεργία στα εν λόγω προγράμματα η οποία φαίνεται ότι θα επηρεάσει και τη νέα σχολική χρονιά, βαραίνει εξολοκλήρου το ΥΠΠΑΝ και την Κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ