ΑΡΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Άρση απεργιακών μέτρων στα λεωφορεία
Λευκωσίας – επανέναρξη των δρομολογίων

Η συνέλευση των απεργών στην εταιρεία Nicosia Public Transport που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/03/2022, αποφάσισε την προσωρινή άρση των απεργιακών μέτρων που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους σήμερα μετά το μεσημέρι.
Προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Συντεχνιών τους, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ για τις τελευταίες εξελίξεις και ανταλλάγηκαν απόψεις για τους επόμενους χειρισμούς.
Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο διάλογος υπό την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η συνάντηση καθορίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου η ώρα 3μμ .
Οι εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί επιστρέφουν επίσης στις εργασίες τους, αφού έχουν αποσυρθεί οι επιστολές απόλυσης.
Οι Συντεχνίες εκφράζουν την ετοιμότητα τους να διαπραγματευτούν με καλή θέληση την επίλυση όλων των προβλημάτων, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ανεπιθύμητες διαφορές. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση τους.
Τα κυριότερα προβλήματα αφορούν ανθρώπινα ωράρια, εφαρμογή υφιστάμενων νομοθεσιών κυρίως σε θέματα ασφάλειας και υγείας, κατάλληλες υποδομές και άλλα.
Οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι απολογούνται επίσης για την ταλαιπωρία των επιβατών τις μέρες της απεργίας, για την οποία δεν φέρουν ευθύνη.

24/03/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ