ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ CYTA

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. της Cyta Μιχάλη Ιωαννίδη είχε χτες αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Πάμπη Κυρίτση. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ της Cyta, Χάρης Μιλλας και Λεόντιος Φιλοθέου αντίστοιχα ενώ εκ μέρους της ΠΕΟ ήταν παρόντες η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου καθώς και οι Γραμματέας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ- CYTA Δώρος Θεοδώρου και Νίκος Καρατζιάς αντίστοιχα.

Στην συνάντηση ο Γ.Γ της ΠΕΟ, αφού ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ του Cyta, και τον πρόεδρο του να έχουν μια παραγωγική και ωφέλιμη θητεία, επανέλαβε τη πάγια θέση της ΠΕΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Υπογράμμισε ότι η Cyta έχει προσφέρει πολλά και έχει ακόμα να προσφέρει περισσότερα στην οικονομία και την κοινωνία ως ένας από τους μεγάλους και πολύ σημαντικούς οργανισμούς κοινής ωφελείας στο τόπο μας. Σημείωσε ότι η Cyta αποδεικνύει ότι μπορεί ένας τέτοιος Οργανισμός να αντέχει και να έχει και πολύ καλά αποτελέσματα σε συνθήκες ανταγωνισμού. Η ΠΕΟ θα καιροφυλαχτεί για να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της και παράλληλα θα συνεχίσει να συμβάλλει δημιουργικά ώστε η Cyta να είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός κοινής ωφελείας.

Στα εργασιακά ζητήματα, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ σημείωσε με ικανοποίηση ότι ο διάλογος λειτουργεί στον Οργανισμό και οι εργασιακές σχέσεις είναι σε καλό επίπεδο στη Cyta. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν σε περιορισμένο βαθμό μορφές απασχόλησης που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως προσωπικά συμβόλαια και αγορά υπηρεσιών, που συνιστούν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσουν και να παγιωθούν.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ έκαμε ειδική αναφορά για την ανάγκη αναβάθμισης του ωρομίσθιου προσωπικού υποστηρίζοντας ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων συνεχώς επιβαρύνεται με νέες αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς να υπάρχει ανάλογη βελτίωση των όρων απασχόλησης τους. Σημείωσε ότι η ΠΕΟ από την πρώτη θα παρακολουθεί το θέμα αυτό και αναμένει τις προτάσεις της Cyta για να τοποθετηθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Οργανισμού σε όλα τα επίπεδα κάνοντας ειδική μνεία για τις ανάγκες σε διευθυντικό προσωπικό ενώ ζήτησε από το ΔΣ να ασχοληθεί με το ζήτημα που υπάρχει στο Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων του Οργανισμού με τρόπο που να επιλυθεί σωστά. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνειας και αξιοκρατίας στον Οργανισμό,  διαμηνύοντας ότι για τη ΠΕΟ είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Ιωαννίδης ευχαρίστησε την ΠΕΟ για το ενδιαφέρον και στήριξη λέγοντας ότι στόχος του ΔΣ είναι η διατήρηση της αξίας της Cyta και η περαιτέρω ισχυροποίηση της και παράλληλα η διατήρηση του κοινωνικού προσώπου του Οργανισμού. Σημείωσε πως η Cyta προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις και αναμένει να τη συνεργασία όλων για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Σχολιάζοντας την αναφορά του ΓΓ της ΠΕΟ στα εργασιακά ζητήματα είπε ότι ο οργανισμός θέλει να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το υψηλό επίπεδο διαλόγου και  εργασιακών σχέσεων που υπάρχει ενώ διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τεθούν ενώπιων των συνδικαλιστών οργανώσεων οι προτάσεις του Οργανισμού που θα απαντούν, μεταξύ άλλων, στο θέμα της ανάγκης αναβάθμισης των ωρομίσθιων εργαζομένων αλλά και της στελέχωσης της διευθυντικής ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ