ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Η ΠΕΟ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά με δηλώσεις του Γενικού της Γραμματέα πως δεν συζητά επαναφορά του θέματος της ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Η ΠΕΟ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά με δηλώσεις του Γενικού της Γραμματέα πως δεν συζητά επαναφορά του θέματος της ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος της ποινικοποίησης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες από την ΟΕΒ, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό είναι συμφωνημένο και η συμφωνία που επιτεύχθηκε φέρει την υπογραφή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Ως εκ τούτου, η ΠΕΟ δεν δέχεται να μπει σε διάλογο για ένα ζήτημα που θεωρείται λυμένο εδώ και χρόνια.

Συνεχίζοντας ο Γ.Γ. της ΠΕΟ τόνισε πως η ΟΕΒ με τη στάση της θέτει υπό αμφισβήτηση ευρύτερα τις κοινωνικές συμφωνίες και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων όπως έχει διαμορφωθεί διαχρονικά εδώ και 50 χρόνια. «Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι ρυθμισμένο και έχει κλείσει. Η μόνη διαφωνία μεταξύ του Συνδικαλιστικού Κινήματος και της ΟΕΒ είναι ότι η Ομοσπονδία Εργοδοτών θέλει να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα της απεργίας και η ΠΕΟ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχτεί ρυθμίσεις που να ποινικοποιούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θα αγωνιστούμε με όλα μας τα μέσα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για να διασφαλίσουμε αυτό το δικαίωμα των εργαζομένων. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ως Συνδικαλιστικό Κίνημα ότι η χρήση αυτού του δικαιώματος γίνεται με σοβαρότητα και λελογισμένα ως ύστατο όπλο για τους εργαζόμενους όταν δεν τους απομένει τίποτα άλλο για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται», ξεκαθάρισε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως για την επαναφορά του ζητήματος η ΟΕΒ χρησιμοποίησε ως επιχείρημα κάποιες μικρές στάσεις εργασίας που έκαναν οι εργαζόμενοι για να εμποδιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού. «Τότε η ΟΕΒ και γενικά οι κύκλοι που τάσσονταν φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων έριχναν τις ευθύνες στους εργαζόμενους ότι δήθεν κατέστρεφαν την οικονομία. Τώρα τι γίνεται στο λιμάνι; Από τότε που ανέλαβαν οι ιδιώτες να διαχειρίζονται αυτό τον τόσο κερδοφόρο για τον τόπο Οργανισμό επικρατεί ένα χάος και έχει οδηγηθεί η οικονομία στα πρόθυρα της καταστροφής. Οι εργαζόμενοι αυτό είναι που φώναζαν τότε, ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού θα οδηγούσε την οικονομία μας σε καταστροφή», τόνισε ο Π. Κυρίτσης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπόμνημα 13 οργανώσεων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με εισηγήσεις με...

9 Οκτωβρίου 2024 Εξοχότατο Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη Λευκωσία Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε 👉 Το πρόβλημα της ακρίβειας και η ανάγκη μέτρων για στήριξη της κοινωνίας 👉 Στις 2 Οκτωβρίου...