ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06/03/2018

Αιτία η αγορά υπηρεσιών με χρησιμοποίηση εργαζόμενων άλλης εταιρείας στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης της εταιρείας.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06/03/2018

Αιτία η αγορά υπηρεσιών με χρησιμοποίηση εργαζόμενων άλλης εταιρείας στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης της εταιρείας.

Η συνεχώς αυξανόμενη πολιτική της εταιρείας Α/φοί Λανίτη Λτδ (που παράγει και εμπορεύεται τα προϊόντα της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, τους χυμούς και το γάλα Λανίτη), για αγορά υπηρεσιών οδήγησε σε εργατική διαφορά και σε αναπόφευκτη λήψη μέτρων από τους εργαζόμενους, που βλέπουν με διάφορους τρόπους να καταργούνται οι θέσεις εργασίας τους.


Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία κατάργησε πέραν των 300 θέσεων εργασίας περίπου, για να τις δώσει σε εξωτερικούς συνεργάτες. Τερμάτισε την παραγωγή στην Κύπρο των προϊόντων της σε τενεκεδάκια (cans) και των χυμών Λανίτης και εισάγει αυτά τα προϊόντα από το εξωτερικό.


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η επιμονή της να δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη μέρος των εργασιών που μέχρι χθες διεξήγαγαν εργαζόμενοι της στην αποθήκη της εταιρείας, στο εργοστάσιο της στη Λευκωσία.


Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύονται ως κούφια λόγια οι διακηρύξεις της εταιρείας πως δεν μειώνει μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων της. Το σχέδιο τους για μεταφορά των εργασιών της σε εξωτερικούς συνεργάτες που πληρώνουν πολύ λιγότερα αυτό αποδεικνύει. Μάλιστα κάθε φορά διαβεβαιώνει πως θα είναι η τελευταία, χωρίς αυτό να τερματίζεται.


Επισημαίνεται το γεγονός πως εφαρμόζει τα σχέδια της με τρόπο που να ξεφεύγει από το νόμο για τη μεταφορά επιχείρησης ή Τμήματος επιχείρησης που δίνει έστω και κάποια κάλυψη στους εργαζόμενους.


Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι της είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν, προχωρώντας με 24ωρη στάση εργασίας αύριο Τρίτη 06/03/2018. Στη διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία η ώρα 11.00 π.μ. που θα αποφασίσει τους περαιτέρω χειρισμούς, μη αποκλειομένης και της κλιμάκωσης των μέτρων.


                 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ