ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΣΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ DP WORLD LIMASSOL

Με εκδικητικές απολύσεις προχώρησε σήμερα η εταιρεία DP WORLD LIMASSOL. Προσπάθησε να απολύση 4 εργαζόμενους οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία της περασμένης εβδομάδας. Άμεση και δικαιολογημένη η αντίδραση. Απεργία με τη στήριξη των Συντεχνιών.

Προκλητική η θέση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι της καθημερινά εργάζονται υπερωρίες και συμπληρώνονται με εξωτερικούς συνεργάτες για να διεκπεραιώνεται η υφιστάμενη δουλειά. Δύο δικηγόροι της χωρίς εκπρόσωπο της διεύθυνσης ανακοίνωσαν σε 4 εργαζόμενους πως είναι πλεονασμός. Απαράδεκτη ερμηνεία της νομοθεσίας.

Αναμένουμε τη θέση του ΥΕΠΚΑ αλλά και του υπουργείου Μεταφορών που προχώρησε στις ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα αποδεικνύεται πως τις ιδιωτικές εταιρείες τις ενδιαφέρει το ποσοστό κέρδους τους και όχι η οικονομία της πατρίδας μας. Καταδικαστέες αυτές οι θέσεις. Σήμερα θα φανεί και το ενδιαφέρον της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ. Αν τους ενδιαφέρει η οικονομία του τόπου και η διατήρηση της εργατικής ειρήνης, οπότε και πρέπει να καταδικάσουν την εντελώς αψυχολόγητη και άκαιρη απόφαση του μέλους τους.

Οι Συντεχνίες θα στηρίξουν τους απεργούς με όλες τις δυνάμεις τους. Δεν γίνονται αποδεκτές εκδικητικές απολύσεις για να διεκπεραιώνονται οι εργασίες από εξωτερικούς συνεργάτες. Απαιτείται σεβασμός στις εργασιακές νομοθεσίες και πρακτικές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ