ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΓ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύριο Νίκο Αναστασιάδη

Λευκωσία 

Εξοχότατε

Με την επανεκκίνηση της οικονομίας και πιο συγκεκριμένα του τομέα των κατασκευών, έχει εμφανιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά μερικές εκατοντάδες τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας οι οποίοι εργοδοτούνται στις ελεύθερες περιοχές. Λόγω της αδυναμίας μετακίνησης τους διαμέσου των οδοφραγμάτων, η έλευση τους στην εργασία τους έχει καταστεί αδύνατη, με αποτέλεσμα από την μια οι ίδιοι να βρίσκονται σε μια εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια, ενώ από την άλλη οι επιχειρήσεις τους να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία τους.

Επειδή το πρόβλημα δεν είναι εργασιακό αλλά αφορά την δυνατότητα αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους, απευθυνόμαστε σε σας με την παράκληση να δοθεί λύση στο ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας εννοείται την τήρηση των αναγκαίων μέτρων που επιβάλλονται για διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Είναι πεποίθηση μας ότι η επίλυση αυτού του θέματος με θετικό τρόπο από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας πολίτες είναι και οι εν λόγω εργαζόμενοι, εκτός από την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας την ώρα της επανεκκίνησης της, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των συγκεκριμένων εργαζομένων αλλά και γενικότερα της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Παρακαλούμε για την άμεση διαχείριση αυτού του σοβαρού και πολιτικά ευαίσθητου θέματος και είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε θεωρείτε ότι χρειάζεται και η δική μας συμβολή.

 

Με εκτίμηση

Πάμπης Κυρίτσης

Γενικός Γραμματέας ΠΕΟ

 

5 Μαΐου 2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ