ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΈΡΓΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

Θέμα της επιστολής, η έγκαιρη πληρωμή των μισθών και ωφελημάτων στους εργαζόμενους στις εταιρείες Λεωφορείων.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή.

Σε συνέχεια της επιστολής μας με ημερομηνία 28/01/2020, για το πιο πάνω θέμα και επειδή μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά απάντηση, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε θετική διαφοροποίηση.

Επαναλαμβάνουμε την απαίτηση των εργαζομένων στις εταιρείες Λεωφορείων όπως υπάρξουν άμεσα ρυθμίσεις, που δεν θα τους αφήνουν εκτεθειμένους σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι τους οι εργοδότες τους. Είτε αυτές αφορούν την έγκαιρη καταβολή των μισθών, είτε φιλοδωρήματα, είτε τις αποκοπές που γίνονται από τους μισθούς τους για διάφορα Ταμεία και γενικά για όλα τα δικαιώματα τους.

Αυτό είναι απαραίτητο γιατί μέχρι και τη λήξη της 10ετούς σύμβασης αυτών των εταιρειών στις 4 Ιουλίου 2020, δεν πρέπει να μείνουν οποιοιδήποτε εργαζόμενοι εκτεθειμένοι, αφού αμέσως μετά δεν θα υπάρχει τρόπος πίεσης, ιδιαίτερα προς τις εταιρείες που δεν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υφιστάμενες υπηρεσίες. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι να χάσουν δεδουλευμένα, ωφελήματα και δικαιώματα. Επειδή αυτό το ενδεχόμενο είναι πλέον υπαρκτό, απαιτούμε ακόμα μια φορά από το υπουργείο σας, την εγγύηση όλων των δικαιωμάτων αυτών των εργαζόμενων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικών μέτρων από τις αρχές Μαρτίου.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας,

Με εκτίμηση

Για τη ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ

Άθως Ελευθερίου
Γενικός Γραμματέας

Αντίγραφο: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΕΠΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ