Επιστολή του ΓΓ της ΠΕΟ προς την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου για την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών σε σχέση και με τις σοβαρές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να αναπτύσσεται έντονη συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μέτρων προς ελάφρυνση των καταναλωτών.

 Η ΠΕΟ εδώ και λίγες βδομάδες έχει επίσης τοποθετηθεί δημόσια για την ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών σε σχέση και με τις σοβαρές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων οι οποίες έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε σειρά βασικών προϊόντων.
Ωστόσο διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι στις διαβουλεύσεις που γίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς, οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι και οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν στο θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο. Ενώ υπάρχει η θεσμοθετημένη Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, η οποία συζητά τα ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές, αυτή δεν έχει συγκληθεί.
Σας καλούμε όπως άμεσα συγκαλέσετε την Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, της οποία είστε Πρόεδρος, για να συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των εκπροσώπων των καταναλωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ