Η ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες, απαιτώντας επίλυση των πολλών, σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων των συνταξιούχων

Η ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες, απαιτώντας επίλυση των πολλών, σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων των συνταξιούχων

Συνέδρια και εκδηλωσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων  προγραμματίζει η ΕΚΥΣΥ   το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο  στην προσπάθειά της  να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολλά  χρόνια.

Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ  έχει κάνει  πάρα πολλά διαβήματα τόσον προς την προηγουμένη κυβέρνηση όσον και στη σημερινή  με συναντήσεις με  τους Υπουργούς Εργασίας , Υγείας, Ενέργειας και την  Υφυπουργό Πρόνοιας  χωρίς όμως να έχει  σχεδόν καμιά ανταπόκριση και αποτέλεσμα. 

Επομένως, αφού συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η  Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αφού έλαβε υπόψη τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται καθημερινά  από τους συνταξιούχους,  αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προγραμματίσει μέτρα αντίδρασης σε μια προσπάθεια περαιτέρω πίεσης προς την κατεύθυνση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η λήψη μέτρων ύστερα από την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τερματισμό της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα και επαναφορά του αυξημένου φορολογικού συντελεστή στα καύσιμα  με μια σειρά  από αλυσιδωτές επιπτώσεις που πλήττουν περεταίρω το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων,  με αποτέλεσμα  να  τους έχει γονατίσει.  Η  απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους είναι στις προτεραιότητες της ΕΚΥΣΥ . Επίσης , η απαίτηση για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους καθώς   και τα προβλήματα που δημιουργούνται  με τις  αδικαιολόγητα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και των αιτήσεων  που υποβάλλονται στην  Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας. Ακόμη η ΕΚΥΣΥ όπως είναι γνωστό ζητά την επαναφορά  του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας με  βάση τα  κριτήρια που ίσχυαν πριν από  τις αποκοπές που έγιναν  το 2013.

Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ επιμένει να ζητά επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από  το ακριβό κόστος των φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ αφού πολλά φάρμακα δεν καλύπτονται.

Για το σκοπό αυτό  η  ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει  Επαρχιακά συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων  ως εξής

:

-Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου στο  οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας.

-Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λεμεσού  στο Οίκημα της ΠΕΟ.

-Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας  στο Οίκημα  του ΕΤΚΑ  ΠΕΟ.

-Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λάρνακας στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κιτίου

– Τρίτη,, 10 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Πάφου , στο Οίκημα της ΠΕΟ. 

Όλα τα Συνέδρια θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 9.15 το πρωί και μετά την λήξη τους θα πραγματοποιηθούν συμβολικές  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των στελεχών της ΕΚΥΣΥ που  θα συμμετάσχουν στα συνέδρια απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τη κοροϊδία και να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.

 

Σε όλα τα συνέδρια στα οποία , θα εγκριθούν αποφάσεις και υπομνήματα  προς την κυβέρνηση  και  θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων, θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και οι Επαρχιακοί Γραμματείς. 

Οι εκδηλώσεις  αυτές εντάσσονται και  στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιεί εκδηλώσεις-  κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ