Η ΠΕΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για νοσηλευτικούς λειτουργούς,  οι οποίοι κατόπιν οδηγιών της συντεχνίας τους, στα πλαίσια εργασιακής διαφοράς που προέκυψε για θέματα ασφάλειας και υγείας, συμμετείχαν σε συνδικαλιστικά μέτρα.

Η στάση του Υπουργείου παραπέμπει σε νοοτροπίες αυταρχισμού και εκφοβισμού των εργαζομένων, παρεμπόδισης της συμμετοχής τους σε συνδικαλιστική δράση και μείωσης του ρόλου και του κύρους των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Το δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να λαμβάνουν μέτρα και να προχωρούν σε δράσεις όταν υπάρχει εργασιακή διαφορά είναι κατοχυρωμένο στο σύνταγμα και στον Περί Συντεχνιών Νόμο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η συμπεριφορά του Υπουργείου  έρχεται σε σύγκρουση με τις συχνές δηλώσεις ευγνωμοσύνης και ευαρέσκειας για την δουλειά των δημόσιων λειτουργών Υγείας, γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και οι οποίοι παρά το γεγονός ότι η οργάνωση και η υποδομή των δημόσιων νοσηλευτηρίων ήταν και παραμένει προβληματική, εντούτοις υπερβάλλοντας εαυτούς ανταποκρίνονται ηρωικά. 

Η ΠΕΟ εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη και στηρίζει τον αγώνα των νοσηλευτών και είναι έτοιμη αν χρειαστεί να εκφράσει και έμπρακτα την στήριξη της.

4 Ιουνίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ