ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝ. ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΤΖΙΑΡΑ

Έφυγε πλήρης ημερών ο πρωτοπόρος λαϊκός αγωνιστής Λάμπρος Πέτρου Κατζιάρας από το Φρέναρος, η κηδεία του οποίου έγινε στις 26 Ιουνίου στο Παραλίμνι.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝ. ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΤΖΙΑΡΑ

 

 

Έφυγε πλήρης ημερών ο πρωτοπόρος λαϊκός αγωνιστής Λάμπρος Πέτρου Κατζιάρας από το Φρέναρος, η κηδεία του οποίου έγινε στις 26 Ιουνίου στο Παραλίμνι.

 

Επικήδειο στην κηδεία του εκφώνησε ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Αμμοχώστου Ευάγγελος Ευαγγέλου ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη ολόκληρου του Λαϊκού Κινήματος που αποχαιρέτησε τον πιστό και αφοσιωμένο σύντροφο, τον πρωτοπόρο λαϊκό αγωνιστή που ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία των εργαζομένων μέσα από το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ και ιδιαίτερα τη Συντεχνία Λιμενεργατών ΠΕΟ Αμμοχώστου.

 

Ο Λάμπρος Πέτρου Κατζιάρας γεννήθηκε στο Φρέναρος από φτωχή οικογένεια το 1935.

 

Από την παιδική του ηλικία μπήκε στην βιοπάλη και νιώθει από πρώτο χέρι την άγρια εκμετάλλευση της εποχής εκείνης.

 

Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και το 1957 άρχισε δουλειά στο λιμάνι της Αμμοχώστου ως λιμενεργάτης. Οι δύσκολες συνθήκες, η φτώχεια και η κοινωνική αδικία που επικρατούσε την εποχή εκείνη, τον οδήγησαν στις γραμμές της ΠΕΟ και του Λαϊκού Κινήματος, συστρατευμένος με όλους εκείνους που αγωνίζονταν για ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους.

 

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Λιμενεργατών ΠΕΟ καθώς επίσης και μέλος της Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας Λιμενεργατών και της Τοπικής Επιτροπής ΠΕΟ Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα ανέπτυξε δράση μέσα από τις γραμμές του κόμματος των Κυπρίων εργαζομένων, του ΑΚΕΛ ως μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Παραλιμνίου.

 

Μετά την Τουρκική εισβολή συνέχισε μέχρι την αφυπηρέτηση του να εργάζεται στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.

 

«Ο Λάμπρος Πέτρου Κατζιάρας αφήνει πίσω του μια μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά στη Συντεχνία Λιμενεργατών της ΠΕΟ και στο ΑΚΕΛ. Με την συμμετοχή του στους εργατικούς αγώνες έδωσε όλη την ενέργεια και την δύναμη του για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και για τον άνθρωπο», ανέφερε ο Γραμματέας του Τ.Σ. ΠΕΟ Αμμοχώστου στον επικήδειο που προσφώνησε.

 

Για την μεγάλη προσφορά του στους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος ο αείμνηστος Λάμπρος Πέτρου Κατζιάρας παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο των 50 χρόνων του ΑΚΕΛ από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, με το μετάλλιο των 60χρόνων της ΠΕΟ και από την «ΑΝΟΡΘΩΣΗ» Παραλιμνίου.

Το «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» και η ΠΕΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ