Κινητοποίηση κατά της ακρίβειας διοργανώνει η ΠΕΟ

Με στόχο την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων που να προστατεύουν και να στηρίζουν τους εργαζόμενους, την κοινωνία ευρύτερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ το οποίο συνεδρίασε σήμερα (25/10/2021) αποφάσισε την διοργάνωση σε όλες τις πόλεις το Σάββατο 13/11/2021 η ώρα 10.30π.μ. κινητοποίησης κατά της ακρίβειας.

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι συνταξιούχοι, οι κύπριοι καταναλωτές βιώνουν ένα τσουνάμι συνεχών και αλυσιδωτών αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Αυτή η κατάσταση κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση των εργαζομένων αφού στον ήδη βαρύ λογαριασμό που επωμίστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2013, στα προβλήματα που προστέθηκαν από τη μείωση των εισοδημάτων από την πανδημία, προστίθεται τώρα και η σοβαρή διάβρωση και αποψίλωση των εισοδημάτων από τις αυξήσεις σε βασικά είδη και στα καύσιμα.

Οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές πληρώνουμε τις αδυναμίες, την απρονοησία, την αδιαφορία της κυβέρνησης.  Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, η κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος, δεν αντέχει άλλο ροκάνισμα των εισοδημάτων.

Απαιτούμε:

  • Πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ ως μηχανισμού αποκατάστασης της αγοραστικής αξίας των μισθών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας για να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης.
  • Αξιοποίηση του μηχανισμού της επιβολής πλαφόν σε βασικά είδη για προστασία από την αισχροκέρδεια.
  • Επαναλειτουργία της Επιτροπής Σιτηρών από το κράτος για να δημιουργηθούν τα αναγκαία στρατηγικά αποθέματα σε σιτηρά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ