ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεκάδες αυτοκίνητα χρηματαποστολών κινούνται καθημερινά στους δρόμους μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξυπηρετήσουν υποκαταστήματα τραπεζών και επιχειρήσεις. 

Κατά διαστήματα έχουν καταγραφεί διάφορες επιθέσεις κατά του πληρώματος των οχημάτων και κλοπής χρημάτων, με τελευταίο το επεισόδιο της 18/5/2020. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους των χρηματαποστολών και ειδικά στους συνάδελφους της προχθεσινής ληστείας που    στον αγώνα για το μεροκάματο τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους. 

Όλα αυτά επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη να βελτιωθούν τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές χρημάτων και να θεσπιστούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εκπαίδευση του προσωπικού και στα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ως ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ επαναφέρουμε τη θέση μας:

-Για διαχωρισμό της άδειας ιδιώτη φύλακα. Πρέπει να διαχωριστεί ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας και ευθύνης.

-Να παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση για τις διάφορες κατηγορίες.

-Κατοχύρωση των επαγγελματικών προσόντων.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς όπως λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το πρόσφατο περιστατικό και άμεσα να δώσουν λύσεις έτσι ώστε η εργασία των χρηματαποστόλων να διεκπεραιώνεται παρέχοντας στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και ασφάλειας.

 

Λευκωσία, 21/05/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ