ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Η πανδημία του κορωνοϊού και η ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση των συνεπειών της, έχει αναδείξει με τον πιο έντονο τρόπο την έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη.

Την ίδια ώρα η Κούβα, για ακόμη μια φορά  στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και του διεθνισμού  οργάνωσε ιατρικές αποστολές  σε ολόκληρο τον κόσμο και πρόσφερε βοήθεια και στήριξη ακόμη και σε χώρες που έχουν υπονομεύσει και ασκούν κριτική στην κουβανική επανάσταση.

Σήμερα, την ώρα  που αναδεικνύεται η σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ο πρόεδρος Τράμπ έχει επιλέξει να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τον απάνθρωπο οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που εδώ και δεκαετίες επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ κατά παράβαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Η ΠΕΟ χαιρετίζει την συγκινητική συμβολή της Κούβας στη μάχη κατά της πανδημίας και εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον κουβανικό λαό και ζητά τον άμεσο τερματισμό  του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας όπως προβλέπεται σε σειρά ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 

11/04/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ