ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ολοκληρώθηκε  μετά από σχεδόν 6 χρόνια με  καταδικαστική απόφαση, η δίκη της  οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση του  Εφετείου  επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ένοχη για την δολοφονία  του μαχητικού τραγουδιστή Παύλου Φύσα, την δολοφονική επίθεση εναντίον των  συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εναντίον μεταναστών εργαζομένων.

 

Μεταφέρουμε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια μας προς το ΠΑΜΕ και όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν σκληρό αγώνα ενάντια στο ναζισμό –φασισμό.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που δικαιώνει αυτό τον αγώνα και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αγώνες των εργαζομένων στην μάχη ενάντια στο νεοναζισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τον Ιανουάριο του 2020 η ΠΕΟ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΠΣΟ, συμμετείχε το ευρωπαϊκό τμήμα της Νομικής Επιτροπής της ΠΣΟ  που παρακολούθησε την διεξαγωγή της  δίκης της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή και αλληλεγγύη του στα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων εναντίον εργατών, μεταναστών και του λαού της Ελλάδας.

Διαβεβαιώνουμε το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ότι μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος της ΠΣΟ,  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απομόνωση του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

8 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ