ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Η ΠΕΟ εκφράζει, με ανακοίνωση της, απογοήτευση και δυσαρέσκεια γιατί για μια ακόμα φορά η αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ενιαία Επιθεώρηση Εργασίας αναβάλλεται την τελευταία στιγμή με διάφορες προφάσεις και αιτιάσεις, παρά το γεγονός ότι έχει επίσημα δηλωθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας ότι το νομοσχέδιο τυγχάνει της ομόφωνης αποδοχής όλων των κοινωνικών εταίρων.

Από τον Ιούνιο του 2017 όταν η κυβέρνηση κατάθεσε το νομοσχέδιο για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης έχουν περάσει 2.5 χρόνια, οδηγήθηκε 3 φορές στην Ολομέλεια, όμως τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με διάφορες προφάσεις και αιτιάσεις εμποδίζουν την ψήφιση του.

Είναι σαφές, τονίζει η ΠΕΟ στην ανακοίνωση της, ότι με τον τρόπο αυτό στους μόνους που προσφέρουν υπηρεσία είναι σε εκείνους τους εργοδότες που αυθαιρετούν και δεν εφαρμόζουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

“Η επιμονή τους να σκοτώσουν το νομοσχέδιο ακόμα και μετά που όπως δηλώθηκε στη Βουλή αυτό έχει την συμφωνία όλων των κοινωνικών εταίρων, εκτός των άλλων δηλώνει υποτίμηση και παραγνώριση του θεσμοθετημένου συστήματος συλλογικής διαπραγμάτευσης και του τριμερούς διαλόγου”.

η ΠΕΟ υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι, η κοινωνία ολόκληρη, βλέπουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει. Όχι μόνο υποσκάπτεται η προώθηση ενός μέτρου που μπορεί να συμβάλει στην στήριξη των αδυνάτων, στην αποκατάσταση της κοινωνικής ισορροπίας και στην καταπολέμηση της εργοδοτικής ασυδοσίας, αλλά ταυτόχρονα στην πράξη υποβοηθούνται όσοι εθίστηκαν στην αυθαιρεσία, σε βάρος εκείνων των εργοδοτών που είναι συνεπείς και συμμορφώνονται με τις νομοθεσίες.

“Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες από τους εργαζόμενους. Καταγράφονται και αξιολογούνται.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ