ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ NPT

Συνεχίζεται με απόφαση σημερινής γενικής συνέλευσης η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ, λόγω μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σήμερα σε συνέλευση των απεργών στην πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απεργία. Απαίτηση των απεργών είναι η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους μέχρι τις 31/08/2020, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

 

Οι προσπάθειες που έγιναν στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΕΠΚΑ δεν απέδωσαν, αφού η καταρχήν συμφωνία που προνοούσε συναντήσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενους για τον υπολογισμό των δεδουλευμένων δεν έγινε αποδεκτή. Η συνέλευση επανέλαβε τη θέση για άμεση πληρωμή με βάση τα στοιχεία που κατέχει η εταιρεία, αφού έχει όλες τις ώρες εργασίας τους και γνωρίζει τις πρόνοιες της ΣΣΕ για όλα τα δικαιώματα τους.

Η μη ορθή πληρωμή γίνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και αφού ούτε τα λάθη στο μισθό Ιουλίου δεν διορθώθηκαν για αριθμό εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή απευθείας συνάντηση των Συντεχνιών με την εταιρεία στην περίπτωση εργαζόμενου που χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για σκοπούς ελέγχου.

Η συνέλευση απέρριψε και όλες της αναφορές της εταιρείας στη σημερινή ανακοίνωση της, με την οποία επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες στις Συντεχνίες και τους εργαζόμενους της. Όπως γίνεται πάντοτε, χθες το απόγευμα οι Συντεχνίες ενημέρωσαν γραπτώς την εταιρεία με επιστολή που επισυνάπτεται για την απεργία. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και απευθείας συνάντηση που διάρκεσε 5 ώρες.

Χθες το απόγευμα στάλθηκε επίσης ανακοίνωση σε όλα τα ΜΜΕ για ενημέρωση. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Η ευθύνη γι’ αυτή βαραίνει την εταιρεία που παραβιάζει τη ΣΣΕ και τη Νομοθεσία για τους μισθούς και όχι τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Νέα συνάντηση με την εταιρεία ΝΡΤ αναμένεται αύριο στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν άλυτα παρά τις δεσμεύσεις της διεύθυνσης.

Άρση των μέτρων αναμένεται αμέσως μετά την άμεση συμπληρωματική πληρωμή των οφειλών των δεδουλευμένων προς όλους τους εργαζόμενους.

Από τη ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ

01/09/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ