ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΑΝ

Μετά από πολύχρονους αγώνες και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία που έγινε μεταξύ της εργατικής πλευράς και των εργοδοτών και προνοούσε την νομοθετική ρύθμιση 4 βασικών όρων της Συλλογικής Σύμβασης, είχε αίσιο τέλος, αφού η Βουλή των αντιπροσώπων ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο που αφορά τους εργαζόμενους στην Οικοδομική Βιομηχανία.

Η σχετική νομοθεσία που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας , έχει άμεση ισχύ και είναι ο νόμος «ο περί εργοδοτουμένων στην οικοδομική βιομηχανία (βασικοί όροι υπηρεσίας) Νόμος του 2020».
Με την νομοθεσία αυτή, τα ακόλουθα δικαιώματα της Συλλογικής Σύμβασης ρυθμίζονται με νόμο και τυχόν παραβίασης τους από τους εργοδότες αποτελεί ποινικό αδίκημα:
-Ωράριο και υπερωρίες
-Ταμείο Προνοίας
-Φιλοδώρημα
-Αργίες.

O Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, συνάδελφος Μιχάλης Παπανικολάου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ψήφιση του σχετικού νόμου και ανέφερε ότι, οι πολύχρονοι αγώνες των εργαζομένων της Οικοδομικής Βιομηχανίας δικαιώθηκαν.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η σχετική νομοθεσία αποτελεί απλώς ένα σημαντικό εργαλείο που θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό προς όφελος των εργαζομένων. Για τους εργαζόμενους, είναι ξεκάθαρο ότι μόνο μέσα από τους συνεχείς οργανωμένους αγώνες , την ισχυρή οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα για την βελτίωση της ζωής μας.

Ο Μηχανισμός της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, κατά οργανωμένο τρόπο θα αξιοποιήσει το εργαλείο της νομοθεσίας για την οργανωτική ανάπτυξη της Συντεχνίας. Θα επιδιώξουμε να υπάρξει στενότερη επαφή με τους εργαζόμενους του Κλάδου με στόχο την καλύτερη διαφώτιση τους για τα ζητήματα που προνοούνται από την σχετική νομοθεσία, αλλά και για άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Με την ευκαιρία της ψήφισης της σχετικής νομοθεσίας το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, στέλνει μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους καλεί με όπλο την ενότητα, μαχητικότητα και πίστη στο δίκαιο του αγώνα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται οργανωμένα για την υπεράσπιση και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και για την προώθηση όλων των γενικότερων στόχων που θα βελτιώσουν την ζωή κάθε εργατικής οικογένειας.

{gallery}/photos/2020/oikodomoi/oi_org_ag_dikeothikan{/gallery}

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ