ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΠΕΟ

Την παγοποίηση των δανείων και τη χαλάρωση κριτηρίων για πιστωτικές διευκολύνσεις σε μισθωτούς ζητά μεταξύ άλλων από τις τράπεζες η ΠΕΟ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτούσια η σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΟ:

«Την ώρα που ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία συνταράσσεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά εργαζόμενων και μισθοσυντήρητων λόγω των μέτρων, θα έχουν επιπτώσεις στα εισοδήματα τους, οι τράπεζες, δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό βήμα για να ανταποκριθούν στα προβλήματα που δημιουργούνται.
Επιβάλλεται άμεσα τώρα, οι τράπεζες να ανακοινώσουν μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών των εργαζομένων. Τέτοια μέτρα είναι η παγοποίηση των δανείων, η ουσιαστική παράταση του χρονικού διαστήματος των εκποιήσεων (οι τρείς μήνες που ανακοινώθηκαν δεν είναι καθόλου επαρκές διάστημα), η χαλάρωση κριτηρίων για πιστωτικές διευκολύνσεις σε μισθωτούς για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης, τους αφού τα εισοδήματα τους θα είναι μειωμένα.
Οι ζημιές των τραπεζών φορτώθηκαν στον κόσμο, σώθηκαν από τα λεφτά του κόσμου, από τα ταμεία προνοίας που κουρεύτηκαν, από τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση της να στηρίξει τις τράπεζες με 2δις. σε περίπτωση που χρειαστούν τέτοια στήριξη. Επιτέλους, ας δείξουν και μια φορά κοινωνική ευαισθησία έμπρακτα και όχι ως διαφημιστικό σλόγκαν.

24 Μαρτίου 2020»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ