ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ”

Τεκμηριωμένες απαντήσεις δίνει η ΠΕΟ στο παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», το οποίο επιχειρεί να εμπλέξει την ΠΕΟ αλλά και στελέχη της ηγεσίας της σε δήθεν αδιαφανείς διαδικασίες που έχουν σχέση με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ”

Τεκμηριωμένες απαντήσεις δίνει η ΠΕΟ στο παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», το οποίο επιχειρεί να εμπλέξει την ΠΕΟ αλλά και στελέχη της ηγεσίας της σε δήθεν αδιαφανείς διαδικασίες που έχουν σχέση με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η ΠΕΟ με ανακοίνωση της απαντά στο δημοσίευμα παρουσιάζοντας τα πραγματικά γεγονότα:
1. Το δημοσίευμα, το οποίο είναι έκδηλα παραπλανητικό, αναφέρεται σε κάποια εσωτερική έρευνα και σε κάποια συμπεράσματα, για την οποία έρευνα και για τα οποία συμπεράσματα, ούτε η ΠΕΟ ούτε τα ονόματα στα οποία γίνεται αναφορά, έχουν οποιαδήποτε γνώση ή ενημέρωση.
Προφανώς, εάν και εφ’ όσον έγινε τέτοια έρευνα από την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Συνεργατισμού το 2015, από το δημοσίευμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι επί της ουσίας δεν στοιχειοθετήθηκε κάτι το μεμπτό, πέραν από κάποια ζητήματα μάλλον γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε καμία συνέχεια. Γι’ αυτό και η εφημερίδα «Σημερινή» επιλέγει τον υπερμεγέθη τίτλο «μυστηριώδες» και «αδιαφανές» δάνειο, με εμφανή στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, χωρίς βέβαια να δίνεται στο κείμενο που ακολουθεί εξήγηση για το πως τεκμηριώνεται το «αδιαφανές» και πως το «μυστηριώδες».
2. Τα ονόματα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα με προφανή στόχο τους συνειρμούς και τις εντυπώσεις, είναι τα ονόματα των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου κατά την ημερομηνία αναφοράς. Τα ονόματα των μελών του Εκτελεστικού Γραφείο της ΠΕΟ εμφανίζονται σε δεκάδες συμβάσεις είτε με Τράπεζες είτε με άλλους Οργανισμούς εφ’ όσον με βάση το καταστατικό είναι οι άνθρωποι που δεσμεύουν την ΠΕΟ έναντι οποιονδήποτε τρίτου.
Η ΠΕΟ διευκρινίζει με τρόπο ξεκάθαρο ότι δεν έχει κανένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο ούτε στον Συνεργατισμό ούτε και σε καμία άλλη τράπεζα. Ούτε και κανένα από τα άτομα τα οποία κατονομάζονται στο δημοσίευμα έχουν μη εξυπηρετούμενα προσωπικά δάνεια.
3. Όσο αφορά την προφανή σκοπιμότητα που επιδιώκει να υπηρετήσει το δημοσίευμα, η ΠΕΟ εγείρει με την ευκαιρία ένα θέμα ηθικής τάξης και δεοντολογίας.

Είναι ανήκουστο να είναι υποχρεωμένος είτε ένας απλός πολίτης, είτε μια οργάνωση, είτε πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο, να υπερασπιστεί τον εαυτό του από δημόσιες επιθέσεις ηθικής εξόντωσης, οι οποίες υποτίθεται ότι στοιχειωθετούνται σε «έρευνες» για τις οποίες ο ίδιος δεν έχει καμία ενημέρωση και σε έγγραφα που δεν είδε ποτέ κανείς.
Αν ένα συγκρότημα ή ένας δημοσιογράφος κατέχουν – με μυστηριώδη και αδιαφανή τρόπο- έρευνες εσωτερικού ελέγχου μιας τράπεζας και προχωρούν για να εξυπηρετήσουν δικούς τους πολιτικούς στόχους και σκοπιμότητες να δημοσιεύουν επιλεκτικά αποσπάσματα όπως τους βολεύει, με πιασιάρικους τίτλους και υπονοούμενα, τότε αυτοί που θεσμικά είναι οι κάτοχοι αυτών των ερευνών και που προφανώς ευθύνονται για τα επιλεκτικές διαρροές, οφείλουν υπεύθυνα να τις δώσουν όλες στη δημοσιότητα, για να μπει φως και να μπορεί ο καθένας που επιλεκτικά λοιδορείται, να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ