ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/6/17

Λόγω του ότι δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί η εργατική διαφορά με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, παρά τις πολλές και συνεχείς προσπάθειες των Οργανώσεων μας, τα μέλη των Συντεχνιών μας κατέρχονται την Τρίτη 27/6/2017 σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 7.30πμ μέχρι τις 10.30πμ.

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/6/17

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΠΕΟ-ΣΕΚ-ΠΑΣΥΔΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

Λόγω του ότι δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί η εργατική διαφορά με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, παρά τις πολλές και συνεχείς προσπάθειες των Οργανώσεων μας, τα μέλη των Συντεχνιών μας κατέρχονται την Τρίτη 27/6/2017 σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 7.30πμ μέχρι τις 10.30πμ.

Είναι με λύπη μας που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε χρήση του ύστατου και ιερού μέτρου της απεργίας αφού δυστυχώς δεν μας έχει απομείνει άλλη επιλογή στον αγώνα για υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τα απεργιακά μέτρα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός. Στόχος μας δεν είναι να προκαλέσουμε λειτουργικά ή άλλα προβλήματα στον Οργανισμό και στους πελάτες του. Διεκδικούμε τον επιβαλλόμενο αλληλοσεβασμό για τη δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού κλίματος ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και κατά συνέπεια της ανάπτυξης του ίδιου του Οργανισμού.

Ένα και μοναδικό είναι το αίτημα μας: ο σεβασμός των όσων έχουμε συμφωνήσει και συνυπογράψει με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (Σ.Κ.Τ.). Δεν ζητούμε τίποτε άλλο ούτε έχουμε παράλογα αιτήματα για αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων.

Με τη Διεύθυνση της Σ.Κ.Τ είχαμε συνυπογράψει την Έκτακτη Ειδική Συμφωνία Πλαίσιο, βάσει της οποίας μειώθηκαν οι μισθοί μας και το ταμείο προνοίας κατά μέσο όρο 16,1% παραχωρώντας έτσι αυτή την περίοδο 100 εκατομμύρια ευρώ (εξοικονόμηση στο εργατικό κόστος), με τη δέσμευση της Τράπεζας ότι θα προχωρούσαμε στην υλοποίηση των πιο κάτω:

 

  1. Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία θα εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζόμενους στον Συνεργατισμό ομοιόμορφους όρους εργοδότησης.
     
  2. Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο θα εξασφαλίζει ίση μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων που ασκούν ίδια ή ίσης αξίας καθήκοντα και σταδιακή επιστροφή μέσα από ένα συμφωνημένο πλαίσιο των αποκοπών και των μειώσεων που επιβλήθηκαν στους μισθούς και το ταμείο προνοίας.

 

  1. Καμία πρόσληψη και προαγωγή δεν θα γίνει για όση περίοδο ισχύει η Έκτακτη Ειδική Συμφωνία.

Τα τελευταία δυο χρόνια βρισκόμαστε σε διάλογο με την εργοδοτική πλευρά. Δυστυχώς η Σ.Κ.Τ. με διάφορες προφάσεις αρνείται να εφαρμόσει τα όσα συμφώνησε μαζί μας, αναιρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή της Συμφωνίας.

Παρά την καλή μας πρόθεση, την υπομονή, την κατανόηση και τον χρόνο που δώσαμε στη διαπραγμάτευση δεν έχουμε ενώπιον μας την οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση ή έστω πρόθεση από μέρους της εργοδοτικής πλευράς για επίλυση της διαφοράς. Αντίθετα, εισπράττουμε μόνο αόριστες υποσχέσεις και αλλεπάλληλες αναβολές χωρίς καμία δέσμευση για το προσωπικό και το επαγγελματικό του μέλλον.

Προσδοκούμε και αναμένουμε ότι η εργοδοτική πλευρά θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για διάλογο για τήρηση των συμφωνηθέντων για να μην υποχρεωθούμε να κλιμακώσουμε τα δυναμικά μέτρα.

Απολογούμαστε στο κοινό  για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί την ώρα της στάσης εργασίας, ταυτόχρονα όμως προσδοκούμε και  αναμένουμε  τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα μας.

 

Ανακοίνωση εκ μέρους των Συνεργατικών Υπαλλήλων.

Εκ των Συντεχνιών  ΠΕΟ – ΣΕΚ – ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ