Στους δρόμους οι συνταξιούχοι.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους της Δερύνειας, ύστερα από το Επαρχιακό τους Συνέδριο.

Απαιτούν άμεση επίλυση των προβλημάτων τους

Οι συνταξιούχοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, ύστερα από το έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, βγήκαν στους δρόμους της Δερύνειας, απαιτώντας από την κυβέρνηση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Με πανό και πίκετ απαίτησαν λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της ακρίβειας που τους έχει τσακίσει οικονομικά. Απαίτησαν επίσης κατάργηση του πέναλτι 12%, βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους χήρους και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων και του ΕΕΕ από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.
Στο συνέδριο, του οποίου προήδρευσε ο Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κυριάκος Άσπρου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Αμμοχώστου Πανίκκος Ιεράρχης και ο Αντιδήμαρχος Δερύνειας Ανδρέας Ζαχαρία. Για τη δράση της ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου μίλησε ο Ε.Γ. Γιώργος Σωτηρίου ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος ενημέρωσε τους συνέδρους για τη δράση της Οργάνωσής του για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων. Ιδιαίτερη ενημέρωση έκανε για τις συναντήσεις που είχε η ΕΚΥΣΥ με τους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ενέργειας και την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.
Όπως διαπιστώθηκε από το Συνέδριο, δυστυχώς μέχρι στιγμής η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη βαδίζει στα ίδια βήματα με την προηγούμενη, χωρίς καμιά προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων. Αντίθετα, αφαίρεσε την επιδότηση που παραχωρείτο μέχρι τέλος Ιουνίου στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατάργησε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με αποτέλεσμα η ακρίβεια να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο αφού σε αρκετά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί οι τιμές και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων έχει πληγεί περαιτέρω.
Τέλος, το Συνέδριο ενέκρινε απόφαση, στην οποία καταγράφονται 12 προβλήματα των συνταξιούχων και απαιτεί από την κυβέρνηση την επίλυσή τους.

Έκτακτα Επαρχιακά Συνέδρια ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις

Εν τω μεταξύ, έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο και εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί  στη Λεμεσό, την Τρίτη  3 Οκτωβρίου στις 9.15π.μ..
Την Τετάρτη  4 Οκτωβρίου στη  Λευκωσίας στις 9.15π.μ.όπου επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας και ακολουθούν:
-Λάρνακα, στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κιτίου, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10π.μ.

-Πάφος, στο Οίκημα της ΠΕΟ, Τρίτη, 10 Οκτωβρίου στις 9.15π.μ.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται και στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιεί εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλο τον κόσμο.

29 Οκτωβρίου 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ