ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ-ΕΚΥΣΥ ΜΕ ΥΦ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Συνάντηση ΠΕΟ-ΕΚΥΣΥ με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας

Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής την Γ.Γ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη και την Εκτελεστική Γραμματέα Μαρίνα Κούκου είχε συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας της μείωσης που δέχθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στην ειδική χορηγία (μικρή επιταγή), η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, ζητήματα που αφορούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς και η λειτουργία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και την αποκοπή χρημάτων από την ειδική χορηγία των χαμηλοσυνταξιούχων, ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ τόνισαν πως πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση έτσι που σε καμιά περίπτωση να μην μειώνονται τα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων λόγω αυξήσεων που δόθηκαν στις συντάξεις του Τ.Κ. Ασφαλίσεων.
Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε και το γεγονός ότι ήδη οι χαμηλοσυνταξιούχοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν εξαιτίας των αλυσιδωτών αυξήσεων σε καύσιμα, ηλεκτρισμό γκάζι κτλ.
Η ΠΕΟ ζήτησε από την Υφυπουργό να μεριμνήσει όπως βρεθεί λύση το συντομότερο και η διόρθωση στην ειδική χορηγία να γίνει πριν από το τέλος του μήνα.

Αναφορικά με την υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, η ΠΕΟ επεσήμανε το γεγονός πως εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εξέταση των αιτήσεων ταλαιπωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα οι συνταξιούχοι και οι άλλες ομάδες που αποτείνονται για ΕΕΕ ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας για να ενημερωθούν σχετικά με την εξέλιξη της εξέτασης της αίτησής τους και τόνισε πως πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η επικοινωνία και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της ενημέρωσε ότι δρομολογούνται κάποιες ενέργειες για βελτίωση της παρούσας κατάστασης.

Σε ότι αφορά τη μείωση της μικρής επιταγής, ανέφερε ότι θα μελετήσουν όλα τα δεδομένα και θα επεξεργαστούν σενάρια με στόχο σύντομα να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η συνάντηση στην όποια παρευρέθηκε και η Α. Γ. Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πρόνοιας Μαρίνα Ιωάννου- Χασάπη, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για αξιολόγηση των κυβερνητικών αποφάσεων. Συνάντηση θα γινεί και με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Συνάντηση ΠΕΟ ΕΚΥΣΥ με Υφυπουργό Πρόνοιας 10 2 22

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ