ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΜΕ ΕΣΚ

Συνάντηση ΠΕΟ με Ένωση Συντακτών Κύπρου

Συνάντηση με την ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Από πλευράς ΕΣΚ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Φράγκος και η αντιπρόεδρος Λένια Καρατζιά ενώ εκ μέρους της ΠΕΟ παρόντες ήταν επίσης ο Αν. Γ.Γ. Μιχάλης Παπανικολάου, η Εκτ. Γραμματέας Μαρίνα Κούκου, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Πιερής Πιερή και ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ Νίκος Γρηγορίου.

Μεταξύ των ηγεσιών των δυο Συντεχνιών έγινε αλληλοενημέρωση για τα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν και συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί η προσπάθεια αλληλοενημέρωσης για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και η προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου διεκδίκησης σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους όπως είναι ο κατώτατος μισθός, η ΑΤΑ, το συνταξιοδοτικό κ.α.

Από την πλευρά της η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ για τις προτεραιότητες της ΠΕΟ αυτή την περίοδο, όπως αυτές καθορίστηκαν από το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συζητήσεις που διεξάγονται για το θέμα του κατώτατου μισθού όπου επεξηγήθηκε η θέση της ΠΕΟ υπέρ της καθιέρωσης κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους των οποίων η εργασία δεν διέπετε από συλλογική σύμβαση. Εκφράστηκε ταυτόχρονα η θέση της ΠΕΟ για την ανάγκη η συζήτηση για την εισαγωγή κατώτατου μισθού να διασυνδεθεί με ρυθμίσεις που να κατοχυρώνουν ότι εκεί και όπου υπάρχουν μίνιμουμ μισθοί συμφωνημένοι στις συλλογικές συμβάσεις αυτοί θα είναι οι δεσμευτικοί κατώτατοι.

Η ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρθηκε στον αγώνα κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τη θέση της ΠΕΟ κατά του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν πρόωρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος τόνισε πως είναι δεδομένη η αγαστή συνεργασία με την ΠΕΟ στους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιούνται και οι δύο Συντεχνίες ενώ υπογράμμισε και την πρόθεση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να γίνει μέρος του μετώπου διεκδίκησης για τα μεγάλα θέματα που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Συμφώνησε παράλληλα με τη θέση της ΠΕΟ ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποσκάπτει τις συλλογικές συμβάσεις που διέπουν διάφορα επαγγέλματα, όπως είναι και αυτό των δημοσιογράφων.

25/2/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ