ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συνάντηση ΠΕΟ με πρόεδρο Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΠΕΟ με επικεφαλή την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Θεοπέμπτου για τις προτεραιότητες της ΠΕΟ αυτή την περίοδο, όπως αυτές καθορίστηκαν από το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συζητήσεις που διεξάγονται για το θέμα του κατώτατου μισθού όπου επεξηγήθηκε η θέση της ΠΕΟ υπέρ της καθιέρωσης κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους των οποίων η εργασία δεν διέπετε από συλλογική σύμβαση. Εκφράστηκε ταυτόχρονα η θέση της ΠΕΟ για την ανάγκη η συζήτηση για την εισαγωγή κατώτατου μισθού να διασυνδεθεί με ρυθμίσεις που να κατοχυρώνουν ότι εκεί και όπου υπάρχουν μίνιμουμ μισθοί συμφωνημένοι στις συλλογικές συμβάσεις αυτοί θα είναι οι δεσμευτικοί κατώτατοι.

Η ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρθηκε στον αγώνα κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τη θέση της ΠΕΟ κατά του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν πρόωρα.

4/3/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ