Συνταξιούχοι ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου: Δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Συνταξιούχοι  ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου: Δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας απαίτησαν οι συνταξιούχοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου στην σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ στη Δερύνεια στις 18 Ιουλίου στο οίκημα της «Αναγέννησης». Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν για άλλη μια φορά πως αντιμετωπίζουν πολλά και χρόνια προβλήματα στα οποία δεν δίνει ούτε η παρούσα κυβέρνηση λύσεις, ούτε η προηγούμενη.

Στη σύσκεψη ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος τόνισε πως παρά τα πάρα πολλά  διαβήματά που έκανε η Οργάνωση μέχρι σήμερα, τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται.

Καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων έγινε από τον Τοπικό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας Κυριάκο Άσπρου και παρουσίαση της οργανωτικής πορείας του Τμήματος ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου έγινε από το Ε.Γ. Γιώργο Σωτηρίου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Τοπικές Επιτροπές της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας, Φρενάρου, Παραλιμνίου, Αυγόρου, Λιοπετριού, Αγίας Νάπας, Δάσους Άχνας, Ξυλοφάγου και Συνοικισμού Ξυλοφάγου

Οι συνταξιούχοι της επαρχίας Αμμοχώστου απαίτησαν:

– Κατάργηση του πέναλτι  12% για όσους επιλέγουν να  συνταξιοδοτηθούν στο 63ον έτος της ηλικίας τους.

– Σύνταξη  χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους.

– Δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους.

– Επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας.

– Αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα.

-Επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας όλα τα πιο πάνω αιτήματα και απαιτώντας άμεση επίλυσή τους, με συνθήματα όπως «Φτάνει πια η κοροϊδία», «Κοινωνική αναλγησία από την κυβέρνηση», «Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει», «Απαιτούμε λήψη μέτρων τώρα!», «Απαιτούμε κατάργηση του πέναλτι 12%» κτλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ