ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με στόχο το μήνυμα της ΠΕΟ να φτάσει σε όλες τις εργαζόμενες, ξεκινά τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, η μεγάλη εκστρατεία του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων προς τιμήν της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

 

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με στόχο το μήνυμα της ΠΕΟ να φτάσει σε όλες τις εργαζόμενες, ξεκινά τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, η μεγάλη εκστρατεία του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων προς τιμήν της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκστρατεία, όπως κάθε χρόνο, θα είναι Παγκύπρια και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες επαφές σε τόπους δουλειάς, δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις και άλλες εκδηλώσεις. Στη διάρκεια της εκστρατείας η ΠΕΟ θα προσφέρει στις εργαζόμενες το καθιερωμένο γαρύφαλλο μαζί με μια μπροσούρα που θα περιλαμβάνει 3 νομοθεσίες που αφορούν τη μητρότητα, την πατρότητα και τη γονική άδεια.


Η φετινή εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Αγώνας κατά των κοινωνικών και έμφυλων ανισοτήτων» και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου ενώ 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επαρχιακή εκδήλωση στη Λάρνακα και 23 Μαρτίου στη Λεμεσό.


Κορύφωση της εκστρατείας θα είναι η πορεία που θα διοργανωθεί από κοινού από το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και την ΠΟΓΟ στις 6 Μαρτίου, ώρα 1.30μ.μ. . Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και θα καταλήξει στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα επιδοθεί υπόμνημα στην Υπουργό.


Παράλληλα η εκστρατεία θα περιλαμβάνει δικοινοτικές δράσεις συμβάλλοντας στον αγώνα για επανένωση του νησιού μας. Στις 4 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών με τις Τ/Κ Συνδικαλιστικές Οργανώσεις θα επισκεφτούν τόπους δουλειάς να συνομιλήσουν με τις Τουρκοκύπριες εργαζόμενες και στις 7 Μαρτίου θα επισκεφθούν τις εργαζόμενες στο Γενικό Νοσοκομείο και ΡΙΚ.


«Βρισκόμαστε στη μετά οικονομικής κρίσης περίοδο και της υποτιθέμενης «ανάπτυξης», παρόλα αυτά οι επιπτώσεις και τα προβλήματα, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους παραμένουν έντονα. Η απορρύθμιση της εργασίας, η ανεργία, η ανεπάρκεια της δημόσιας κοινωνικής πολιτικής και η στασιμότητα στον τομέα της ισότητας είναι μερικά από τα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά στις προτεραιότητες του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΠΕΟ και του αγώνα για επανάκτηση των ωφελημάτων που συρρικνώθηκαν με τις νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Η εκστρατεία της 8ης του Μάρτη 2019 θα επικεντρωθεί στο κεφάλαιο συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής αναδεικνύοντας τις θέσεις της ΠΕΟ σε ότι αφορά την ελλειμματική κοινωνική και οικογενειακή πολιτική καθώς επίσης και στις ευρωπαϊκές πολιτικές και πως αυτές επηρεάζουν τις εργαζόμενες, εν όψη και των επερχόμενων ευρωεκλογών», ανέφερε η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου.

Απο τη νέα έκδοση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ